Vhodný aj na prenášanie, hoci ide o 15,6“ rozmer displeja.

Notebook má pomer strán 16:9, je teda ešte z tej tradičnej generácie pred príchodom pomeru 16:10. Dodáva sa v dvoch verziách a to s povedzme bežným displejom IPS so svietivosťou 250 nitov alebo lepším displejom so svietivosťou 500 nitov a 100 % sRGB pokrytím. Notebook je v hliníkovom tele, aj vďaka tomu je tenší.

Oceníte dotykové pero priamo v balení aj malý adaptér na nabíjanie notebooku. Ten zároveň podporuje super rýchle nabíjanie pre smartfóny od Samsungu. Toto nie je jediný notebook, ktorý má takto kompatibilný adaptér. Ak máte doma Lenovo adaptér s USB-C a telefón od Samsungu, určite si to vyskúšajte.

Má všetko potrebné

Veľmi dobre podsvietenú klávesnicu s efektom krémovej bielej. Dva stupne intenzity sú klasikou v prípade tejto značky. Klávesnica patrí medzi tiché, no úplne najtichšia nie je. Je ale stavaná tak, aby ste mohli písať kdekoľvek a nerušiť ostatných pri práci. Najviac oceníte numerický blok. Ten je trochu zmenšený ale dobre sa používa. Multimediálne klávesy nad numerickým blokom som nepoužíval, popravde som si ich takmer ani nevšimol. Klávesové skratky sú pre mňa dostatočne pohodlným riešením. Dajú sa použiť napríklad v Media Player Home Cinema.

Nad klávesnicou sú reproduktory. Hrajú dobre, pri maximálne strednej hlasitosti sa hodia aj na hudbu, inak viac na filmy. Rám displeja má kryt webovej kamery. Do systému sa dá prihlásiť cez čítačku odtlačkov prstov. Je to rýchle riešenie, ktoré som si zvykol používať. K tomuto nemám výhrady. Jediné, čo mi zvyklo prekážať boli zrezané šípky nahor / nadol a trafiť sa na ne hmatom, chce trochu cviku. Touchpad sa ovláda dobre s jeho jemným povrchom budete spokojní.

Kĺb displeja je pevný a prakticky môžete displej umiestiť do hociktorej polohy. V prípade tabletu je notebook na držanie v jednej ruke ťažký. Na použitie s dotykovým perom odporúčam položiť si ho na kolená. Lenovo má v systéme okrem nastavení s názvom Vantage aj nastavenia pre samotné pero.

Nastaveniam cez tento softvér som sa venoval už v minulosti, nemá zmysel to rozoberať. Kto máte Lenovo notebooky, Vantage poznáte. Kto nie, odporúčam tento softvér používať. Je to silná stránka značky a pomôže vám nastaviť si ekvalizér hudby, je tu správa napájania, nastavenie klávesnice a ďalšie funkcie.

Lenovo Vantage

Viac ako 7 hodín

Výdrž notebooku je pri bežnej práci zhruba 6 hodín. V špecializovanom benchmarku sa dokážete dostať až na takmer 7,5 hodiny. To je trochu iný prípad. V každom prípade, ak vynecháme rozmer, toto je notebook na cestovanie. Netreba si robiť starosti o výdrž a v úspornom režime z neho máte tichý stroj. Zahrievanie nie je nijak dramatické, je tu integrovaná grafika, takže notebook ani nemá príčinu príliš sa zahrievať.

Verdikt

Lenovo Yoga 7i 15 je príjemný notebook na doma aj na prenášanie. Veľmi dobrá voľba, keď chcete rozmerovo veľký displej, zároveň tenké zariadenie a s dlhou výdržou, aby ste z neho mali cestovný notebook.

Prekážala mi ale absencia HDMI portu. Nakoniec ale poteší dvojica USB-C a USB-A portov. Občas mi chýbala aj čítačka SD kariet. Škoda, že toto výrobca nedoladil lepšie. Je to rozmerný notebook ale výbavu portov má ako menšie notebooky určené vyslovene na prenášanie a čo najtenší a najľahší dizajn.

Cena: 1149 eur

Zapožičal: Datacomp.sk

Páči sa nám

  • Dôraz na tenšie telo
  • Dotykové pero priamo v balení
  • Jas displeja
  • Podsvietená klávesnica
  • Výdrž na batériu

Nepáči sa nám

  • Ako tablet do ruky veľmi ťažký
  • Nemá HDMI port ani čítačku SD

Technické parametre

Model notebooku / ParameterLenovo Yoga 7i 15
ProcesorIntel Core i7-1165G7, 12 MB cache, max. TDP 28 W
Operačná pamäť16 GB DDR4 (max. 16 GB)
Pevný disk1 TB SSD
Hlavný displej15,6″, IPS, dotykový, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaIntel Iris Xe Graphics
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 / Bluetooth 5.2
Porty2 × USB-C + TB4 + PD + DP, 2 × USB 3.1, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 11 Pro
Rozmery [mm]356 × 236 × 19
Hmotnosť [kg]1,9
ZapožičalDatacomp
Cena (EUR s DPH)1149
Model / TestyLenovo Yoga 7i 15
PCMark 10 – Kancelársky výkon5161
3DMark 11 – Herný výkon6163
VR Mark – Orange Room1776
HD Tune Pro 5 – Average speed [MB/s]1453,8
PCMark 10 – Výdrž batérie [hh:mm]7:28
Displej – Maximálna hodnota jasu [cd/m2]468,6
Faktor mobility3,93

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.