Ide o ukážku toho, kam až séria Yoga môže zájsť. Je to ultratenký notebook s najlepšími technológiami na kancelárske využitie. Už tak silný výkon ešte umocňuje samostatná grafická karta.

Je nielen veľmi pekný, ale aj užitočný. V našej verzii aj s koženým poťahom na hornej strane veka. Toto sa nám páči, napríklad na položenie mobilu alebo iných vecí, keď je mobil zaklapnutý.

V redakcii sme ho mali na test s UHD displejom a podporou HDR400+ Vision s vysokou svietivosťou 500 nitov. Dá sa kúpiť aj s Full HD displejom. To je ale len jedna z prepracovaných súčastí notebooku, kovový vzhľad a špeciálne upravený touchpad je to, čo nás vlastne zaujalo najviac. Touchpad je totiž súčasťou opierky na dlane. Jeho poloha je klasická, no nie je tu žiadna priehlbinka. Nie je vnorený, na opierke vidíte iba ohraničenie, aby ste vedeli, kde sa jeho plocha nachádza.

Nemá samostatné tlačidlá, ale po pritlačení naň sa ozve vibračný motorček a zavibruje vám pod prstami. Je to výborné a je to lepšie ako skutočný stláčací touchpad.

Podsvietená klávesnica má štandardne dva stupne bieleho podsvietenia a patrí medzi tie tichšie na trhu. Reproduktor je vo forme otáčacieho soundbaru. Aj keď budete mať notebook v režime tabletu, vždy budete mať kvalitný zvuk. Ten sa dá ešte vylepšiť cez ekvalizér v nástroji Lenovo Vantage. Zvuková lišta je zložená z dvoch subwooferov, dvoch výškových reproduktorov a podporuje Dolby Atmos.

Lenovo Yoga 9iZdroj: Lenovo
Lenovo Yoga 9i

Notebook je k dispozícii aj s infra kamerou takže vás bude môcť automaticky prihlásiť, keď sa priblížite k počítaču. Takisto automaticky uzamkne systém, keď sa vzdialite. Citlivosť sa dá nastaviť.

Na pohľad obyčajný, no vo vnútri plný technológií a ich nastavení. Výrobca zmenil aj prihlasovanie odtlačkom prsta, teraz používa ultrazvukový snímač. Tu by sme ale prijali radšej optickú klasiku než inovatívny spôsob prihlasovania. Nefungoval úplne spoľahlivo a bolo treba nájsť správny tlak na snímač. Dá sa použiť, no dva z piatich pokusov o prihlásenie bolo treba zadať cez PIN kód. Pomôže snáď úprava firmvéru.

V profiloch výkonu sa dá nastaviť šetriaci režim a to sme si pochvaľovali. Notebook je vtedy tichý až nehlučný a vy tak môžete nerušene sledovať filmy alebo si niečo čítať či púšťať hudbu bez svišťania ventilátora. V zadnej časti základne je ukryté dotykové pero, takže ho dostávate v plnej výbave a netreba nič dokupovať. Tento krok sme ocenili, navyše ak zoberieme do úvahy, že toto nie je celkom lacný počítač.

Lenovo Yoga 9iZdroj: Zdroj: Lenovo
Lenovo Yoga 9i

Páči sa nám

  • Supertenký
  • So 4K displejom špičkový, no aj Full HD verzia vydrží viac na batériu
  • Skvelý nápad s touchpadom
  • Tichý a stále nadmieru výkonný

Nepáči sa nám

  • Nič podstatné

Verdikt

Lenovo Yoga 9i je prepracovaná Yoga. Má takmer bezrámikový displej, inovatívny touchpad a množstvo technológií. Ak chcete ušetriť, verzia s Full HD displejom bude postačovať.

Cena: 1949 €

Zapožičal: Datacomp.sk

Technické parametre

Model notebooku / ParameterLenovo Yoga 9i
ProcesorIntel Core i7-1185G7 1,2 ÷ 4,8 GHz, 12 MB cache (max. 15 W TDP)
Operačná pamäť16 GB DDR4 (max. 16 GB)
Pevný diskWDC, 1 TB SSD
Displej14″, IPS, dotykový, HDR400+ Vision, max. rozlíšenie 3840 × 2160 px
Grafická kartaIntel Iris Xe Graphics
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 / Bluetooth 5.0
Porty2× USB-C / DP / PD, 1 × USB 3.1, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Pro
Rozmery [mm]318 × 211 × 16
Hmotnosť [kg]1,35
ZapožičalDatacomp.sk
Cena (EUR s DPH)1949,00
Model / TestyLenovo Yoga 9i
PCMark 10 – Kancelársky výkon4479
3DMark 11 – Herný výkon5641
VR Mark – Orange Room2047
HD Tune Pro 5 – Average speed [MB/s]797,9
PCMark 10 – Výdrž batérie [hh:mm]6:13
Displej – Maximálna hodnota jasu [cd/m2]491
Faktor mobility4,6

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.