Pohodlné skladateľné slúchadlá priamo z dielne Lenovo s prívlastkom Yoga. Hľadali sme nejakú spojitosť okrem názvu a z testovania nám vyšla vysoká podobnosť s princípom Yogy u notebookov.

Teda v tomto prípade si kupujete slúchadlá, ktoré dobre fungujú, sú naozaj praktické a ich spracovanie je prémiové. Naraz ich môžete pripojiť k dvom zariadeniam cez Bluetooth.

Používajú systém prítlaku na uši, no nie je vôbec silný, a to je dobrá správa práve pre citlivejších používateľov. Dajú sa nosiť dlhodobo a využívať ich na videohovory alebo počúvanie hudby. Nabíjanie je cez USB-C, to už nikoho neprekvapí a v balení je dostatočne dlhý kábel.

Detail, no týchto detailov máte pri yogových slúchadlách viac. Spracovanie je podľa výrobcu zo silikónovej kože. Nechceme, aby to vyznelo degradujúco. Proste umelá koža alebo jemná koženka, taký z nich máme dojem. Na dotyk sú príjemné a v tejto pieskovej farbe spôsobom vyhotovenia ladia s notebookmi tohto výrobcu.

Ovládanie je na mušliach. Tlačidlá sú dobre rozložené a kombinujú v sebe možnosť ovládania hudby, telefonátov ako aj hlasitosti alebo stupeň ANC. Postupne sa prepínate medzi dvomi stupňami alebo vypnutým ANC. Už samotným prítlakom do značnej miery odhlučnia bežný kancelársky ruch.

Majú samostatné nastavenie hlasitosti, teda nie je synchrónne so smartfónom v zmysle maxima a minima. Komu by hrali príliš potichu aj na najvyššej hlasitosti zo smartfónu, treba im pridať hlasitosť tlačidlami na pravej mušli.

Ide o univerzálne slúchadlá a nemá to byť len príslušenstvo na počúvanie hudby, ale aj na bežné telefonovanie. Je tu samostatný prepínač na vypnutie mikrofónu, čo rozhodne nebýva zvykom. Minimálne nie v segmente kancelárskych slúchadiel. Viac sa s touto funkcionalitou stretnete v hernom segmente.

Výrobca ich pripravil ako bezdrôtové, avšak môžete ich k počítaču pripojiť nabíjacím USB-A káblom. Systém ich rozpozná, ako ďalší zvukový výstup.

Reálne sa teda nemusíte obávať o výdrž batérie. Keď bude treba, dajú sa používať aj pri nabíjaní. Toto tiež nie je bežnou záležitosťou. Faktom ale je, že ostatní výrobcovia toto spravia inou cestou a pribalia klasický audiokábel.

Zvukovo majú veľmi dobré podanie rôznych frekvenčných spektier. Basy sú mäkké a nepôsobia rušivo. Sú dostatočne výrazné a pôsobia ako vyladený dynamický doplnok zvuku. Hudobne by sme ich výstup prirovnali k značke Bose. Aj napriek pocitu, že sú stredy menej výrazné, dostanete naozaj výborný zvukový zážitok.

Páči sa nám

  • Kvalita spracovania
  • Jemný prítlak
  • Dva stupne ANC
  • Hudobná reprodukcia

Nepáči sa nám

  • nič podstatné

Verdikt

Lenovo Yoga ANC odporúčame fanúšikom značky Lenovo. Ak máte notebook Yoga, tak o to viac. Majú výborné aktívne aj pasívne odhlučnenie, výborné spracovanie a sú pohodlné. Toto je top produkt po všetkých stránkach.

Cena: 159 €

Zapožičal: Datacomp

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreLenovo Yoga ANC
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Audiokonektornemá
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]14 bez ANC
Hodnotenie 
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]159,00

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.