Lenovo predstavilo nový Yoga notebook a tento nás v redakcii zaujal na prvý dotyk. Je mimoriadne ľahký a tenký, vo výbave je energeticky úsporný procesor Snapdragon X Elite a vyhotovenie je mimoriadne odolné. Ide o počítač, ktorý sa moderne označuje ako Copilot+ PC.

Lenovo Slim 7XZdroj: TOUCHIT.sk
Lenovo Slim 7X

OLED displej

Testovali sme notebook s presným označením Lenovo Yoga Slim 7 14Q8X9. Korunou krásy je jeho 14,5 palcový OLED displej s rozlíšením 3K, presnosťou farieb 100 % DCI-P3 a podporou štandardu Dolby Vision. Displej má pomer strán 16:10, je dotykový a má aj ochranu očí pred modrým svetlom. Spokojní sme boli aj nízkymi odrazmi.

Lenovo Slim 7XZdroj: TOUCHIT.sk
Prehľad parametrov Lenovo Slim 7X

Nad displejom je kamera na realizáciu videohovorov, je to rozlíšenie FullHD a k tomu je tu ešte IR kamera. Prihlasovať sa tak môžete aj pomocou systému Windows Halo.

Zvuk a jeho zachytávanie

O zvuk sa stará dvojica 2 W wooferov plus dvojica 2 W tweeterov. K tomu je tu systém 4 mikrofónov s možnosťou potlačenia okolitého hluku. Kameru je možné fyzicky vypnúť prepínačom na pravej strane notebooku. O vypnutí kamery informuje ikona na displeji.

Lenovo Slim 7XZdroj: TOUCHIT.sk
Lenovo Slim 7X

Hardvérový základ

Jadrom tohto notebooku je 12-jadrový ARM procesor Snapdragon X Elite od Qualcommu. Je to energeticky efektívny procesor, notebook sa s ním rýchlo prebúdza a pri práci sa nezahrieva. K tomu je tu ešte 32 GB RAM a pre používateľa 1 TB priestor pre dáta. Grafická karta je integrovaná. Výhoda tohto procesoru je, že notebook sa s ním správa dosť podobne ako keby bol v smartfóne – neprejde do hlbokého spánku, ale realizuje operácie aj vtedy, keď máte notebookom „vypnutý“. Nevýhodou použitia tohto procesora je to, že niektoré aplikácie pre Windows nie sú pre prevádzku s týmto procesorom už pripravené optimálnym spôsobom.

Lenovo Slim 7XZdroj: TOUCHIT.sk
Tenký a ľahký Lenovo Slim 7X

Výdrž na batériu

Batéria je štvorčlánková, jej kapacita je 70 Wh. Súčasťou dodávky je 65 W napájací zdroj, ktorý ľahko schováte do vrecka. Už po 15 minútach nabíjania máte dostatok energie na 3 hodiny práce s notebookom. S nabitou batériou vydržíte s notebookom na celý deň v práci.

Lenovo Slim 7XZdroj: TOUCHIT.sk
65 W napájací zdroj k Lenovo Slim 7X

Odolné vyhotovenie

Samotné vyhotovenie je mimoriadne odolné, je z hliníka a spĺňa vojenské normy odolnosti (MIL-STD-810H). Klávesnica obsahuje aj samostatný kláves na umelú inteligenciou cez Copilot+. O pohodlie používateľa sa stará aj veľký 135 mm touchpad. Klávesnica je bez numerickej časti a je podsvietená. Operačným systémom je Windows 11 Pro. Súčasťou dodávky je aj dokovacia stanica, ktorá prináša možnosť pripojenia tohto notebooku k HDMI monitoru alebo staršiemu typu pripojenia displeja. Tiež je u audio port.

Lenovo Slim 7XZdroj: TOUCHIT.sk
Rozšírenie portov pre Lenovo Slim 7X

Copilot+ PC funkcie

V našom regióne zatiaľ funguje kláves Copilot+ tak, že vlastne otvorí webovú aplikáciu stránky Copilt, čo pokojne urobíte aj bez tohto klávesu. Exkluzívne Copilot+ funkcie spočívajú v tom, že bežia priamo lokálne v notebooku. Použitý procesor Snapdragon X Elite ponúka neurónovú jednotku s výkonom umelej inteligencie na úrovni 40 TOPS. Preto vám napr. Skicár umožní vygenerovať obrázky podľa vášho želania (Cocreator) a môžete používať efekt rozmazaného pozadia či sledovania vašej tváre pri videokonferencii, pričom tento efekt nebude nadmerne zaťažovať výkon procesora. Generovanie titulkov do videa zatiaľ nefunguje pre slovenčinu, tak v našom regióne zatiaľ nemá veľké opodstatnenie. Je to ale prísľub do budúcna a situácia sa bude snáď zlepšovať.

Lenovo Slim 7XZdroj: TOUCHIT.sk
Podsvietená klávesnica pre Lenovo Slim 7X

Cena tohto notebooku je od 1399 eur vyššie podľa konfigurácie. K tomuto notebooku je k dispozícii aj program Lenovo Premium Care na bezproblémovú starostlivosť na mieste jeho inštalácie.

Zdroje: vlastné, Lenovo

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.