Spoločnosť Philip Morris International predstavila v Tokiu novú verziu lepšej alternatívy voči klasickým cigaretám. IQOS 3.0 prichádza v dvoch verziách – IQOS 3 a IQOS 3 MULTI.

Na prvý pohľad je tu vylepšený dizajn, očakávame aj mobilnú aplikáciu a predĺžená je doba výdrže na batériu, produkt sa tiež rýchlejšie nabíja.

André Calantzopoulos, CEO Philips Morris International

Samotný princíp ostáva rovnaký ako v predchádzajúcej verzii – tabak sa tu nachádza ale nehorí. Zahrieva sa, je bez dymu a po krátkom čase aj bez zápachu. IQOS už v minulosti oslovil dospelých fajčiarov klasických cigariet tak, aby prešli na lepšiu alternatívu. Philip Morris samozrejme priznáva, že úplne najlepšou alternatívou je prestať fajčiť celkom. IQOS je tak určený pre ľudí, ktorí sa rozhodnú pokračovať v užívaní tabakových výrobkov.

V Japonsku začne predaj novej verzie 15. novembra, k dispozícii sú aj predobjednávky. Ceny na Slovensku zatiaľ nie sú známe. Náplne HEETS sú kompatibilné medzi verzia, tu žiadna zmena nie je. IQOS 3 vydrží na 26 nabíjaní držiaku a nabíja sa 80 minút. Použité sú Li-Ion batérie. IQOS 3 MULTI vydrží na 10 používaní náplní HEETS a potom sa nabíja asi 75 minút. IQOS 3 je robustný produkt a vydrží asi 1000 spadnutí na zem bez poškrvny. IQOS 3 MULTI je myslený ako produkt, ktorý budete používať napr. pri šoférovaní.

Nová verzia sa nabíja o 15% rýchlejšie a výdrž na batériu je dvojnásobná. Nabíjanie zaisťuje v tomto prípade USB C port, k dispozícii je aj veľa príslušenstva. Ďalšie vylepšenie sa týka možnosti vkladania držiaku do puzdra  ľubovolným smerom (platí pre IQOS 3). A tiež zabudovaniu magnetu do puzdra tak, aby nikdy nedošlo k vypadnutiu držiaku z neho.

Celkovo dnes používa IQOS okolo 6 miliónov ľudí, z toho celá polovica práve v Japonsku. Napr. na hoteli v izbe máte oznam, že IQOS je možné používať, nie však cigarety alebo cigary. Na druhej strane, existuje dosť veľa krajín vo svete, kde je IQOS zakázaný. Veľkou výzvou pre túto firmu je hlavne bonitný trh v USA.

Článok ďalej aktualizujeme o podrobné informácie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.