V istých kruhoch zažívajú gramofóny renesanciu. Na tejto vlne sa vezie aj naozaj netradičný kúsok od MAG-LEV Audio.

Dalo by sa povedať, že existujú tri typy gramofónov. Dobré, zlé, a totálne psycho modely. Novinka od MAG-LEV spadá jednoznačne do tej poslednej kategórie a podľa promo materiálov sa jedná o prvý levitujúci gramofón na svete.

Teda, nelevituje celý gramofón, ale len jeho otočná platňa, na ktorú sa kladie samotný vynil. Keď gramofón vypnete, vysunú sa štyri nožičky, na ktorých otočná platňa zaparkuje. Keď ho zapnete a platňa sa roztáča, nožičky sa automaticky schovajú. V gramofóne je zabudovaný záložný zdroj, ktorý v prípade výpadku prúdu automaticky nadvihne rameno s prenoskou a bezpečne zaparkuje platňu na nožičkách.

MAG-LEV Audio podporuje rýchlosti otáčok 33.3 aj 45, používa rameno Pro-Ject 8.6 a prenosku Ortofon OM 5E. Momentálne si nový gramofón môžete predobjednať v rámci Kickstarter kampane, s čím súvisí istá miera obozretnosti a neistoty. V rámci crowdfundingovej kampane gramofón stojí 780 dolárov, potom cena stúpne na 1390 dolárov. Firma dúfa, že gramofóny dostane na trh v auguste 2017.

Zdroj: Kickstarter

Značky: