Váš počítač sa dá zrýchliť výberom správnej operačnej pamäte. Tu je jedna z možností.

Na trhu je množstvo pamätí a vybrať si správnu z nich bude základ nielen pre odpovedajúci výkon ale aj pre vašu peňaženku. Modelová séria Lexar THOR je zlatá stredná cesta, ako získať vysoký výkon pre silný kancelársky počítač, mať zároveň rezervu na hranie hier, no zároveň neplatiť vysoké sumy.

Kde sa nachádza?

Výrobca má v ponuke niekoľko modelov operačných pamätí a segmentuje ich na 3 úrovne. Prvá je pre každodenných používateľov hľadajúcich operačnú pamäť DDR4 alebo DDR5. Na vrchole sú používatelia herných počítačov a medzi týmito dvomi segmentami sú používatelia hľadajúci vysoký kancelársky výkon, rýchly multitasking aplikácií a zároveň pripravenosť na príležitostné hranie hier.

Takto je navrhnutá nová RAM zo série Lexar Thor vlastným hliníkovým chladičom postavená na technológii DDR4. Ide o rýchly štandard, ktorý je zároveň kompatibilný so všetkými základnými doskami na trhu. Aj preto je stále obľúbený. Používatelia si nemusia robiť starosti s kompatibilitou, či už po stránke hardvéru alebo softvéru.

lexar thor pptxZdroj: Lexar

Čím sa vyznačuje?

To že ide o RAM vo vyššej triede značí prítomnosť vlastného pasívneho chladenia. Odpadajú starosti s prehrievaním a získate jednak prémiový vzhľad, no najmä funkčnosť. Pamäť, ktorá sa neprehrieva, si môže udržať svoju spoľahlivosť a rýchlosť. Chladič zároveň chráni pamäťové moduly a inštalácia takejto pamäte je jednoduchšia a menej náchylná na poškodenie ako v prípade takzvanej holej RAM bez doplnkového chladenia. Dostupná je v dvoch farebných vyhotoveniach – v sivej a bielej farbe.

Pamäť podporuje najnovšiu technológiu Intel XMP 2.0 (Extreme Memory Profile pre procesory série Core) a procesory AMD Ryzen, ktoré poskytnú rozšírený herný zážitok. Dostupná je v dvoch kapacitách a to v 8 a 16 GB verzii. Kúpiť si môžete dva moduly a zapojiť ich duálne, čím získate maximálnu kapacitu 32 GB. To je ideálne na výkonný kancelársky počítač a tiež aj na najnovšie hry.

Technické parametre v skratke:

  • Typ: DDR4, 288 pin
  • Rýchlosť: 3200 Mb/s, 3600 Mb/s s technológiou Intel XMP 2.0
  • Rozmery aj s chladičom: 138,4 × 35,2 × 6,4 mm
  • CAS: CL16-18-18-38 / CL18-22-22-42 (s XMP 2.0)
  • Napájanie: 1,35 V
  • Varianty: 8 a 16 GB
  • Záruka: Doživotná záruka

Cena: 23,14 eur za 8 GB verziu

Zapožičal: ASBIS SK

Operačné pamäte zakúpite v predajniach a on-line obchode Datacomp.sk.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Lexar.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté