Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Môže byť luxusné SUV expedičným teréniakom? Modifikovaný model Lexus GX od kanadskej divízie automobilky potvrdzuje, že áno. GX Overland je pripravený zdolať aj najťažší terén a nocovanie v divočine.  V luxusnom interiéri s červenou kožou a multimediálnymi displejmi.

Výstavný Lexus GX Overland priam vyzýva vyraziť do náročného terénu. Pneumatiky s výrazným dezénom, odolné disky, zavesenie a odpruženie kolies s tlmičmi nárazov si majú poradiť s rôznymi prekážkami. Podvozok chránia dodatočné kryty a na bokoch vozidla sú umiestnené pancierové prahy čiernej farby.

V prednej časti vozidla sa pod mohutnou maskou chladiča vyníma  rám s ukrytým navijakom.  Pre dlhé expedície mimo civilizácie je vozidlo vybavené ľahko rozložiteľným strešným stanom s posteľou a veľkou markízou. Súčasťou konceptu je aj modul so sprchou. Jedinečnosť vozidla zdôrazňujú nápisy Lexus GX Overland Concept a grafika pripomínajúca topografickú mapu na kapote a bokoch karosérie.

Do terénu s bohatým vybavením

Základom pre Lexus GX Overland sa stal sériový model Lexus GX 460 po facelifte z roku 2019, vybavený dodatočným balíkom  Executive Package. Terénne vozidlo poháňa atmosférický vznetový osemvalec s objemom  4,6 l s najvyšším výkonom 301 koní. Aj napriek terénnemu vzhľadu má modifikovaný Lexus luxusný interiér s chladiacim boxom v stredovej konzole. Nechýba ani výkonný multimediálny systém s obrazovkami pre cestujúcich a sedemnástimi  reproduktormi Mark & Levinson. Auto je tiež vybavené balíkom aktívnej bezpečnosti  Lexus Safety System+ a systémami  Crawl Control a Multi-Terrain Select, ktoré uľahčujú jazdu v teréne.

Stvorený na modifikáciu

Unikátny GX Overland je ďalším exemplárom luxusného terénneho vozidla Lexus po značnej modifikácii. Už v roku 2019 vytvorila americká pobočka značky výstavný Lexus GXOR (GX Off-Road). Auto dostalo nielen modifikované hydraulické pruženie a terénne pneumatiky, ale aj vychytávky ako Safari Šnorchel, mohutnú LED lištu, strešný nosič a špeciálny terénny príves.

Značky: