Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pred budúcoročnou premiérou filmu, nakrúteného podľa slávneho Marvelovho komiksu Black Panther vytvoril Lexus koncepčný automobil ako z krajiny fantázie. Záujemcom ponúkne  limitovanú edíciu sériového modelu LC Inspiration Series založenú na vlajkovom kupé LC 500. 

Film Čierny panter nakrútený podľa kultového komiksu sa dostane do kín vo februári budúceho roka. Lexus LC sa v ňom objaví vo veľmi efektnej scéne naháňačky,  v ktorej sa hlavný hrdina vezie na streche modrého kupé. Scénu nakrútili v juhokórejskom prístavnom meste Busan s viac ako  150 vozidlami a 700 hercami.

Lexus LC Inspiration Series japonská automobilka vyrobí v limitovanej sérii 100 kusov. Okrem špeciálneho modrého laku Structural Blue, inšpirovaného farbou krídel motýľa Morpho menelaus, dostane vozidlo jedinečné  prahové lišty z kompozitu vystuženého uhlíkovými vláknami, biele čalúnenie vyrobené na zákazku,  21-palcové zliatinové disky a signovanú someliérsku súpravu Barneys. Model Lexus LC Inspiration Series začnú predávať na jar budúceho roku.

Tvorcovia konceptu mali pri jeho tvorbe veľkú slobodu a naplno ju využili. Fantastické vozidlo využíva fiktívny kov vibránium pri konštrukcii karosérie, ktorej dodáva obrovskú odolnosť a schopnosti samoopravy, aj v reaktore, ktorý vozidlo poháňa.  Bočné zrkadlá v tvare pazúrov pantera sa automaticky natáčajú za zorným poľom vodiča,  rozhranie (interface) B-CPU spája ľudský mozog bezprostredne so systémami automobilu  a diaľkové ovládanie umožňuje riadiť vozidlo na diaľku. Lexus však upozorňuje, že futuristický koncept LC na predaj nebude.

Obidva automobily predstavili na výstave SEMA (Specialty Equipment Market Association Show) v Las Vegas Convention Center.

Značky: