Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vlajkové kupé Lexus LC 500 sa stalo v Kanade luxusným autom roka 2018. Ocenenie mu udelil najvýznamnejší kanadský motoristický  portál Auto 123. Lexus tak porazil dvoch ďalších finalistov – BMW série 5 a Porsche Panamera. 

Počas slávnostného udeľovania cien v Toronte porotcovia zdôraznili, že Lexus LC je autom pre tých, ktorí idú vlastnou cestou a nekráčajú chodníčkami vychodenými konkurenciou. Auto priťahuje pozornosť výnimočným dizajnom a jeho pohon zaručuje vynikajúce výsledky. Model LC 500 je vybavený päťlitrovým motorom V8 s výkonom 77 kW pri 7100 obr./min a maximálnym krútiacim momentom 540 m pri 4800 obr./min., ktorý spolupracuje s desaťstupňovou automatickou prevodovkou. Ponúka komfort spojený s razanciou športového auta a jazda vyvoláva vo vodičovi oprávnenú spokojnosť.

Porota tiež spomenula možnosť vybrať si hybridnú verziu LC 500 h s novým pohonom Multi Stage Hybrid System s vynikajúcim výkonom a vysokou efektivitou –  jeho celkový výkon dosahuje 359 koní a priemerná spotreba paliva je 8 l / 100 km.

Výnimočný dojem vyvoláva impozantný interiér modelu,  ktorý sa vyznačuje vysokou kvalitou japonských majstrov remesla Takumi s dôrazom na detaily, ktorými je Lexus vychýrený.

Treba spomenúť, že Lexus LC je sériovou verziou koncepčného modelu LF-LC,  ktorý bol už vo chvíli premiéry v Detroite  (2016) vyznamenaný dvomi cenami EyesOn Design – ako najlepší sériový automobil a za najlepší interiér. V tomto roku získal titul Auto 25-ročného výročia časopisu Playboy a získal cenu  Car Design of the Year ako najlepší sériový automobil. Dostal sa tiež na zoznam 10 najlepších interiérov rebríčka Wards Auto a bol ocenený titulom Performance Coupe of Texas udeľovanú združením Texas Auto Writers Association.

Úspechy na športovom poli žne pretekárska verzia modelu – posádka, ktorý jazdí s Lexusom LC GT500, získala tohtoročný majstrovský titul formuly Super GT.

Predaj modelu Lexus LC sa na Slovensku začal v septembri 2017. Slovenskú premiéru však absolvoval už v apríli 2017 počas autosalónu v Bratislave, kde bol oficiálne predstavený verejnosti. Ako to už pri značke Lexus býva, zákazníci si môžu vybrať medzi konvenčným a hybridným pohonom. Označenie modelu je LC 500 a v prípade hybridného pohonu LC 500h. Cena tohto luxusného a športového kupé začína na sume 103 000 € ako v prípade konvenčného, tak aj v prípade hybridného pohonu.

Značky: