Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lexus NX vás nadchne, zabaví a upokojí vďaka modernizáciám, ktoré prinášajú vylepšenia prémiovej kabíny, ako aj nové inteligentné riešenia na zvýšenie dokonalej rovnováhy medzi dynamickou jazdou a kultivovaným životným štýlom tohto luxusného SUV.

Odkedy bol model NX zvonka aj zvnútra komplexne prepracovaný pre svoju druhú generáciu uvedenú v roku 2022, etabloval sa ako sofistikovaný a vzrušujúci spoločník pre náročných vodičov. Jeho najnovšie spracovanie ponúka viac ako kedykoľvek predtým, pretože povyšuje vlastnosti, ktoré sú pre Lexus typické, a zavádza viac moderných technológií.

Atmosféra na palube tvorená luxusným salónikom a inšpirovaná koncepciou Omotenashi je v najnovšom modeli NX posilnená zvýšenou pozornosťou pre detail, ktorá predvída potreby a očakávania zákazníkov prémiových SUV.

Všetky nové vozidlá NX budú mať čistejšie a zdravšie prostredie v kabíne, pričom pohodu všetkých cestujúcich bude chrániť technológia čistenia vzduchu nanoe™ X novej generácie od spoločnosti Panasonic. Ionizačný proces eliminuje baktérie peľ a iné alergény, ako aj nepríjemné pachy vo ventilačnej sústave. Zároveň je šetrná k pokožke a vlasom, pretože znižuje odparovanie vlhkosti.

Pre vodiča je prepracované rozloženie spínačov na stredovej konzole intuitívnejšie a zoskupuje funkcie súvisiace s jazdou, ktoré sa ovládajú pri zastavení vozidla.

Inovovaný model NX bude mať aktuálne k dispozícii pokročilejšiu ochranu proti odcudzeniu vozidla. Vďaka technológii bezkľúčovej ultraširokopásmovej (UWB) ochrany proti krádeži, ktorá sa zaviedla ako štandardná výbava v celom modelovom rade sa znižuje riziko krádeže, pretože technológia UWB nezisťuje len približnú vzdialenosť medzi kľúčom a vozidlom, ako je to pri tradičných bezkľúčových systémoch, ale identifikuje presnú polohu.

Bezpečnosť a ochrana sú tiež hnacou silou dvoch ďalších vylepšení zážitku z jazdy. Digitálne vnútorné spätné zrkadlo získalo nový digitálny režim automatického stmievania, aby sa znížilo oslnenie od svetlometov nasledujúcich vozidiel a zabezpečilo jasné zobrazenie. Vylepšené vysoko umiestnené zadné brzdové svetlo zasa využíva povrchové osvetlenie na dosiahnutie vynikajúcej viditeľnosti a prehľadnosti.

Okrem existujúceho variantu s pohonom všetkých kolies je teraz hybridný model k dispozícii aj s pohonom predných kolies vo výbave Luxury, čo zákazníkom poskytuje širší výber.

Väčšia úspora paliva sa dosahuje vo všetkých hybridných a plug-in hybridných modeloch so zabudovanou navigáciou prostredníctvom nového systému Prediktívna Efektívna Jazda, ktorý optimalizuje nabíjanie a vybíjanie batérie v hybridných modeloch a používanie plne elektrických alebo hybridných režimov vo vozidlách PHEV. Údaje navigačného systému identifikujú pravidelné miesta náhleho spomalenia a úroveň rekuperačného brzdenia sa zvýši, aby sa maximalizovala rekuperácia energie. Počas navigácie systém proaktívne nabíja batériu, aby sa znížilo používanie motora v nadchádzajúcej premávke, a optimalizuje využitie batérie na základe nadchádzajúcej premávky a podmienok na ceste, napríklad stúpanie/klesanie alebo mestské/diaľničné úseky.

Či už ide o špičkový výkon a zvýšenú úspornosť, funkčnú krásu priekopníckeho SUV strednej triedy alebo bohatú zmyslovú príťažlivosť prepracovaného interiéru, nový NX zabezpečí, aby sa vodiči a cestujúci cítili ešte bezpečnejšie a komfortnejšie počas jazdy. Inovovaný model NX sa na našom trhu na jar tohto roku.

Značky: