Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lexus RX – najlepšie veľké SUV v The Car Expert Awards 2024

Od predstavenia tohto modelu v roku 1998 si vlajkové SUV značky Lexus zakúpilo viac ako 3,5 milióna ľudí. Najnovšia, piata generácia debutovala na trhu v roku 2023. Dostupná je s tromi verziami hybridného pohonu – RX 350h je klasický hybrid s výkonom 250 k,          RX 450h+ má plug-in hybrid s výkonom 309 k a RX 500h má 371 k a kombinuje preplňovaný motor s automatickou prevodovkou a novým pohonom 4×4 DIRECT4. Široká škála elektrifikovaných pohonov prispela k tomu, že RX získalo titul najlepšieho veľkého SUV v každoročnom britskom hlasovaní The Car Expert Awards 2024.

„Lexus RX je dokonalé auto pre ľudí, ktorí hľadajú luxusný komfort. Auto má krásny štýl, interiér uchvacuje  detailmi a ako sa na Lexus patrí, je dobre vybavený modernými technológiami. A čo viac, klasické hybridy aj plug-in hybrid kombinujú pokojnú jazdu v meste s dlhým dojazdom a spotreba paliva je nižšia, ako sme očakávali,“ povedal Stuart Masson, riaditeľ redakcie časopisu The Car Expert.

Lexus RX je prémiovým autom roka v Škótsku

Lexus RX 450h+ bol Asociáciou škótskych motoristických novinárov tiež zvolený za najlepší prémiový automobil roku 2023. V prestížnom hlasovaní ocenili porotcovia exkluzívne SUV s plug-in hybridným pohonom titulom Executive/Premium Car of the Year. RX 450h+ vo svojej triede získal až 75 percent hlasov členov komisie. Kombinácia komfortu, štýlu, jazdnej dynamiky a účinnosti sú odzrkadlením toho, čo je na hybride najlepšie. Aj to z neho robí nepochybného víťaza. Navyše, jeho výkon a ovládateľnosť sú ideálne prispôsobené podmienkam na škótskych cestách.

Úspech v hlasovaní potvrdzuje 18-ročné skúsenosti značky s výrobou elektrifikovaných pohonov. Srdcom Plug-in hybridu v Lexuse RX, je 2,5-litrový benzínový motor pracujúci v Atkinsonovom cykle. Zaisťuje dynamiku a hospodárnosť, ako aj schopnosť prekonať dlhé vzdialenosti, až 69 km, výlučne na elektrický pohon. Po vybití lítium-iónovej batérie (18,1 kWh) sa vozidlo plynule prepne do hybridného režimu pri zachovaní vysokého výkonu a nízkej spotreby paliva. V kombinovanom cykle WLTP automobil dosahuje spotrebu paliva od 1,1 l/100 km a emisie CO2 od 24 g/km.

Lexus RX v špeciálnej ponuke

Na Slovensku značka Lexus ponúka svoj najžiadanejší model RX vo vybraných výbavách a verziách s naozaj atraktívnym cenovým zvýhodnením.

Lexus RX s označením 350h vo výbave s názvom Elegance má aktuálne cenové zvýhodnenie až 10 000 eur. Najväčšie SUV značky, tak môže získať zákazník už za 61 900 eur. Ak sa zákazník rozhodne pre plug In hybridnú technológiu, kedy je možné vozidlo dobíjať aj z externých zdrojov, zaujímať ho bude verzia s označením RX 450h+ Plug in hybrid. Aj pri tejto motorizácii ponúka značka zaujímavú výšku zľavy. Výbava Elegance pri verzii RX 450h+ má  cenové zvýhodnenie až 17 000 eur. Vozidlo plné technológii ako aj bezpečnostných prvkov, získa zákazník už za 64 900 eur.     

Značky: