Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Luxusné SUV sa zrejme čoskoro dočkáť faceliftu.  Lexus RX s novým dizajnom pravdepodobne uvidíme už v apríli na autosalóne v New Yorku. A na obzore sa črtá aj ďalšia, piata generácia modelu. 

Podľa portálu  Just Auto sa má RX v novom facelifte auto vzhľadom blížiť k menšiemu modelu NX, ktorý prešiel zmenami v roku 2017 rok a celkom nového Lexusu UX, ktorý debutoval začiatkom roka 2018.  Môže to znamenať, že charakteristická maska v tvare presýpacích hodín bude menej výrazná, viac integrovaná do karosérie a zmení sa aj tvar reflektorov.

Piata generácia v roku 2021?

Just Auto očakáva pomerne rýchly príchod úplne novej generácie Lexusu RX. Piata verzia luxusného SUV by sa podľa ich informácií mala dostať do výroby v druhej polovici roku 2021. Vozidlo by malo byť postavené na novej modulárnej platforme GA-K a podobne ako súčasný model sa objaví v štandardnej a predĺženej verzii s dodatočným radom sedadiel. Podľa predpovedí by medzi pohonnými jednotkami nemal chýbať hybridný plug-in, aj čisto elektrický pohon. Podobne ako aktuálna generácia modelu,  budú nový Lexus pravdepodobne vyrábať v Japonsku a Kanade.

Bestseller značky

Bolo by prirodzené, keby výroba  Lexusu RX ostala v Severnej Amerike, pretože SUV sa tam teší obrovskej popularite, najmä v Spojených štátoch. Aj v Európe je RX druhým najpredávanejším modelom Lexusu, hneď po menšom NX. Facelift Lexusu RX a premiéra jeho ďalšej generácie bude pre trh s luxusnými SUV nepochybne významnou udalosťou.

Značky: