Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Začiatkom októbra si spoločnosť  Lexus na americkom patentovom úrade zaregistrovala značku LX 600. Zdá sa, že japonská automobilka pracuje na nástupcovi svojho vlajkového SUV.

Vyššie číslo v názve znamená, že ďalší  Lexus LX s určitosťou dostane novú hnaciu jednotku.  V súčasnosti pod kapotou modelu  LX 570 pracuje 5,7-litrový motor V8. I keď v prípade aktuálneho auta číslo pochádza z kapacity jednotky, ťažko očakávať, že nový Lexus LX dostane šesťlitrový motor. Tým viac, že označenia najnovších áut japonského výrobcu nie sú vždy odvodené z objemu motora. Ako príklad môže poslúžiť limuzína LS 500, ktorá je vybavená dvojito preplňovaným šesťvalcom s objemom 3,5 litra a výkonom 421 koní.

V8 twin-turbo

Omnoho pravdepodobnejšie je, že  Lexus LX 600 bude poháňať štvorlitrový  motor V8 twin-turbo.   Práve na takomto motore pracujú japonskí inžinieri podľa fám, ktoré sa sporadicky objavujú už niekoľko rokov.  Motor v tejto konfigurácii by mohol poľahky dosiahnuť výkon 600 koní, čo by zároveň odôvodňovalo vyššie označenie nového SUV. Kedy Japonci predstavia novú generácia modelu LX, nie je jasné. Niektoré informácie hovoria o budúcom roku, iné predpovedajú rok 2022.

Ďalšie fámy o Lexuse LC F

Všetko naznačuje, že extrémny variant vlajkového kupé je ďalším vozidlom, na ktorom pracuje japonská značka. Lexus si už zaregistroval príslušnú ochrannú známku a do médií sem-tam preniknú neoverené zvesti o špecifikách vozidla a fotografie kupé s kamuflážou. Najnovšie informácie pochádzajú z konca septembra.

Podľa portálu Roadshow jeden z pozorovateľov pristihol tím vodičov spoločnosti Lexus počas cestých testov a všimol si dva exempláre modelu LC, ktorých zvuk bol celkom odlišný od vozidiel, ktoré sú v súčasnosti v predaji.  Z jeho opisu vyplýva, že v práci motora bolo možné odhaliť prítomnosť turbodúchadiel a zvuk výfuku bol omnoho prenikavejší.

Značky: