Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zdá sa, že ponuka značky Lexus by sa onedlho mohla  rozšíriť o tri výnimočné autá, z toho dve novinky. Reč je o novej verzii  sedanu IS F, diabolsky výkonnej  limuzíne LS F a nekompromisnom kupé LC F. Podľa japonských médií ich môžeme očakávať ešte tento rok a bude to naozaj nezabudnuteľná jazda!

Lexus IS F sa má vrátiť

O pripravovanom debute informoval japonský portál Best Car Web. Medzi tromi očakávanými automobilmi sú dva sedany IS F a LS F. Model IS F je fanúšikom rýchlych áut už dobre známy. Práve tento model sa v roku 2007 stal prvým Lexusom športovej série F. Neskôr k nemu pribudol superšportiak LFA, po ktorom nasledovalo kupé RC F a sedan GS F.

Lexus IS. Zdroj: Lexus

Podľa názoru médií z krajiny vychádzajúceho slnka dostane nový IS F, rovnako ako jeho predchodca, atmosférický motor V-osem 5.0. s výkonom približne 460 koní. Silná limuzína určite dostane aj upravené pruženie, silnejšie brzdy a agresívnejší vzhľad.

V polovici minulého roku si Lexus zaregistroval na americkom patentovom úrade označenie IS 500, ktoré – v súlade s politikou pomenovania modelov tejto značky – môže naznačovať zámer použiť 5-litrový motor. Môže, ale nemusí to tak byť, pretože japonský výrobca používa rovnaké číslo aj pre 3,5-litrový motor V6 s dvojitým prepĺňaním, ktorý sa teraz nachádza pod kapotou značne väčšieho Lexusu LS 500. Modely IS F a IS 500 môžu mať preto odlišné parametre, čo by naznačovalo, že Japonci majú zámer uviesť sedan IS do showroomov v dvoch silných variantoch.

Najsilnejší motor v histórii Lexusu?

Podľa informácií japonských médií  bude mať spomínaný Lexus LS aj športového brata. Pod kapotou modelu LS F by sme mali očakávať dvojvalcový turbomotor V8 4.0. Lexus v roku 2019 oficiálne potvrdil, že pracuje na podobnej jednotke. Podľa aktuálnych správ môže jeho výkon dosiahnuť pôsobivých 670 koní. Hovoríme teda o najsilnejšom motore v histórii Lexusu. Ak automobilka skutočne privedie takéto auto na trh, nový model určite dostane aj správne upravené odpruženie, brzdy a masívnejšiu karosériu. Americký portál Lexus Enthusiast však upozorňuje, že Japonci si dodnes oficiálne ochrannú známku LS F ešte nezaregistrovali.

Zdroj: Lexus

Extrémny  Lexus LC na ceste

Tretím športovým modelom, ktorý Lexus podľa portálu Best Car Web čoskoro uvedie na trh, je LC F. Ide o extrémny variant vlajkového kupé LC. O takomto aute sa hovorí už nejaký čas.  Nadšencom zo sveta motorizmu sa podarilo zachytiť upravené a maskované modely LC na cestách, takže existuje veľa náznakov, že debut automobilu je prakticky na dosah. Práve v tomto modeli by  podľa pôvodných informácií mal pracovať nový výkonný osemvalec s turbodúchadlom.

Niet pochýb o tom, že dizajnéri Lexusu pripravujú pre takéto auto aj primerane mohutnú karosériu. Podľa japonských médií dostane LC F tiež 21-palcové kolesá, upravené viacprvkové zavesenie a vystuženú karosériu. Hovorí sa, že automobil bude iba dvojmiestny, čo zníži jeho hmotnosť a uľahčí správne rozloženie medzi nápravy.

Podľa Best Car Web by športové Lexusy mohli prísť do predaja už v novembri 2021.

Značky: