Kórejská spoločnosť chce budúci rok predstaviť celkom nové zariadenie.

Za aktuálne najnovší trend môžeme stále označiť skladateľné smartfóny. LG však chce ísť ešte o kúsok ďalej a čoskoro vraj predstaví zariadenie, ktoré bude mať rolovateľný displej.

LG rolovateľný smartfón

Zdroj: GSMArena

Prvé správy o tomto smartfóne pochádzajú ešte z augusta minulého roka. Obrázky, ktoré sme v tom čase mohli vidieť boli založené na patente, ktorý vtedy spoločnosť LG podala. Viem však, že podanie samotného patentu sa nemusí “pretaviť” do finálneho produktu a spoločnosti si niekedy svoje produkty registrujú “iba tak pre istotu

Tentokrát sa veci vyvíjajú celkom inak a z takmer rok starého patentu môže byť čoskoro finálny produkt. Podľa správy z Južnej Kórei by malo LG začiatkom roka 2021 uviesť na trh rolovateľný smartfón, ktorý je v súčasnosti označený ako Projekt B.

BOE OLED PANEL

Spoločnosť BOE patrí k inovátorom vo výrobe OLED panelov

Na celom projekte je zaujímavé a tak trochu zarážajúce to, že zobrazovací panel bude dodávať spoločnosť BOE, a nie divízia LG Display. Dôvodom môže byť pokročilejšia technológia BOE displejov, alebo sú jednoducho iba lacnejšie.

Skúšobná výroba je už spustená v továrni LG v Pyeongtaeku. V prvej fáze sa vyrobí 1 000 až 2 000 zariadení, pričom výroba sa opakuje tri až štyri krát. Až následne je možné produkt označiť za pripravený na sériovú výrobu.

LG rolovateľný smartfón

Zdroj: TechRadar

Projekt B by mal pomôcť obnoviť pozíciu LG ako inovátora v segmente smartfónov, kde je spoločnosť dlhodobo v strate. Toto zariadenie by malo aj posilniť imidž značky LG. Popri projektu B by sme sa mali v prvej polovici roka 2021 dočkať aj “tradične vyzerajúceho vlajkového smartfónu” s kódovým označením Rainbow. 

Ešte počas tohto roka má LG v pláne predstaviť „horizontálny“ smartfón s kódovým označením Wing. Nie je však vôbec jasné, čo si máme pod týmto označením predstaviť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

OnePlus 8 Pro: Nekompromisný v každom ohľade (RECENZIA)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.