Doplnené 12. január: LG zverejnilo video, ktoré napovedá, čo všetko novinka prinesie. Kľúčové slová sú väčší displej, menšie telo, odolnosť voči vode a spoľahlivosť.

LG G6 bude prvým smartfónom s displejom s pomerom strán 18:9.

Podobne ako pred rokom, aj tentoraz by sme mali spoznať vlajkovú loď spoločnosti LG na výstave MWC v Barcelone. Výrobca predstaví novinku 26. februára, deň pred oficiálnym začiatkom výstavy. V porovnaní s minulým rokom ju však chce dostať do predaja čo najskôr. LG G6 by sa mala začať predávať už 10. marca, avšak iba v Južnej Kórei. Globálny štart predaja je naplánovaný na neskorší termín.

Vlajková loď spoločnosti LG bude vybavená doteraz nevídaným 5,7-palcový QHD+ (1440 × 2880) displejom s pomerom strán 18:9 a technológiou in-TOUCH. Vďaka nej sú dotykové senzory zabudované priamo v LCD paneli a nie je teda potrebná samostatná dotyková vrstva. Potvrdil to výrobca. Ďalšiu výbavu by mal tvoriť procesor Snapdragon 835 a 6 GB RAM. Spomína sa aj väčšia batéria, ktorá však nebude odnímateľná, bezdrôtové nabíjanie a úplne nový dizajn. Uvidíme, či sa bude výrobca držať modulárneho dizajnu.

Zdroj: Android Authority

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit