LG predstavilo aj na slovenskom trhu mobilné novinky radu K Series, ktoré vynikajú svojim dizajnom a fotoaparátom v strednej cenovej kategórii. Počas februára budú na slovenský trh uvedené modely K4 LTE a K10 LTE. O týchto telefónoch sme sa zhovárali s Michalom Dominom zo spoločnosti LG.  

Základný model radu K4 LTE je vybavený 4,5-palcovým displejom, 8 GB pamäťou a LTE pripojením. Jeho cena je 119 Eur, na slovenskom trhu bude dostupné modré a biele vyhotovenie. Pokročilejší model K10 LTE má väčší, 5,3″ HD In-Cell Touch displej, vo svojej kategórii veľmi prémiový fotoaparát a je určený náročnejším zákazníkom. Pritom je jeho cena len 219 Eur. V tomto prípade bude dostupné biele, čierne a modré vyhotovenie.

Dizajn a pohodlie

Prémiový svieži dizajn zahŕňa príjemné zaoblené hrany, zakrivenie aj špeciálny povrch . Vďaka umiestneniu všetkých potrebných tlačidiel na zadnú stranu telefónu vyniká nový 2.5D Arc Glass. Rad K Series sa zameriava predovšetkým na mladších zákazníkov, ktorí vyhľadávajú štýlové produkty za nižšiu cenu. Aktívnemu životnému štýlu zodpovedá aj spracovanie zadného krytu, ktorý vďaka špeciálne vzorovanému povrchu presne padne do ruky.

Mladej generácii, ale nielen jej, je určený aj predný fotoaparát s virtuálnym bleskom pre kvalitné selfie. K dispozícii sú tiež obľúbená gestá. Pre ľahké vyfotenie pomocou Gesture Shot stačí zdvihnúť ruku pred objektív a zovrieť ju v päsť. Funkciu Gesture Interval Shot, ktorá zachytí rovno štyri po sebe idúce snímky, spustí dvojité zovretie dlane. Zadný fotoaparát tak nemá vo svojej kategórii konkurenciu a ponúka možnosť obstarania nielen skvelých fotografií, ale aj videa.

LG K4 LTE

Ide o smartfón s fotoaparátom vzadu 5 Mpx, vpredu 2 Mpx. Zaujímavý je zadný kryt, ktorý je výrazne textúrovaný a nezachytávajú sa na ňom odtlačky prstov a ani prah. Telefón sa pohodlne drží v ruke, prispieva k tomu mierne zaoblená zadná časť. Telefón má používateľsky vymeniteľnú batériu a slot na microSD kartu.

LG-K-9

Procesor je 4-jadrový s taktom 1,0 GHz, displej je 4-palcový s rozlíšením FWVGA. Pamäč RAM má kapacitu 1 GB a ROM 8 GB. Kapacita batérie je 1940 mAh, operačný systém je Android 5.1 (plánuje sa upgrade na Android 6.0). Rozmery sú 131,9 × 66,7 × 8,9 mm a ide o telefón s podporou siete 4G.

LG-K-11

LG K10 LTE

V tomto prípade je procesor opäť 4-jadrový, ale frekvencia je zvýšená na 1,2 GHz, displej podrástol na 5,2 palca a kapacita RAM sa zvýšila na 1,5 GB, čo je super. Rovnako je tu zvýšená kapacita ROM na 16 GB plus aj tu je možné ďalšie rozšírenie pomocou microSD karty.

LG-K-15

Zadný fotoaparát má rozlíšenie až 13 MPx, predný 5 MPx. Kapacita používateľsky vymeniteľnej batérie sa zvýšila na 2300 mAh. O operačným systéme platí to isté, čo v prípade modelu LG K4, rozmery sú 146,6 × 74,8 × 8,8 mm. Aj v tomto prípade sa telefón veľmi dobre drží v ruke, ovládacie tlačidlá sú pre LG typicky na zadnej strane. Predajnú cenu 219 Eur považujeme v tomto prípade za veľmi výhodnú.

LG-K-12

Na tlačovej konferencii sme videli aj špeciálny kryt pre model LG K10, ktorý umožňuje zobraziť notifikácie a prijať/odmietnuť hovor aj bez tohto, aby bolo nutné kryt otvárať.

LG-K-19

Vyhotovenie krytu je v bielej a modrej farbe a jeho cena je 34,90 Eur. Aj tento kryt má v zadnej časti rovnaké textúrovanie ako pôvodný zadný kryt a teda na ňom nebudete vidieť odtlačky prstov.

LG-K-22

Pridávame aj ďalšie fotografie z tlačovej konferencie

Skupina novej série LG K

LG K4

LG K10

Kryt LG QuickView pre K10

Značky: