Spoločnosť LG predstavila 45-palcový zakrivený monitor, ktorý je podľa nej navrhnutý na „pohlcujúce herné zážitky“.

Monitor s označením 45GR95QE je podľa LG výnimočný vo viacerých smeroch. Výrobca tvrdí, že ide o jeho prvý OLED model so zakriveným displejom predávaný v rámci značky herných monitorov UltraGear a zároveň je to prvý OLED displej s obnovovacou frekvenciou 240 Hz.

Ide o zariadenie s ultraširokým displejom s pomerom strán 21:9 a rozlíšením 3440 x 1440 bodov. Doba odozvy GTG (Gray-to-Gray) má byť len 0,1 milisekundy. Monitor podporuje štandardy HDR10 a HDMI 2.1. Nechýba ani DisplayPort 1.4.

Výrobca tvrdí, že pomer strán a „bezokrajový“ dizajn monitora spolu s jeho zakrivením 800R majú u hráčov zvýšiť pocit, akoby skutočne boli v hre, ktorú hrajú. LG tiež uvádza, že obrazovka má antireflexnú vrstvu, ktorá má do veľkej miery eliminovať odrazy a znížiť tým možné rozptyľovanie. Cieľom je vytvoriť čo najreálnejší pocit z hry, aby sa hráč cítil čo najviac ako v realite a nie ako pri hraní hry na monitore. Znie to zaujímavo, ale do akej miery sa to skutočne podarilo, ukáže až reálne testovanie.

Cena a dostupnosť tejto zobrazovacej jednotky zatiaľ neboli konkretizované. Monitor ale bude prezentovaný aj na nadchádzajúcej výstave IFA 2022 v Berlíne (2. – 6. 9.), kde, samozrejme, nebude chýbať ani naša redakcia.

Zdroj: lgnewsroom.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.