Séria G uvoľní miesto pre celkom nový koncept smartfónov.

Správa od renomovaného kórejského zdroja tvrdí, že LG namiesto tradičnej vlajkovej série G uvedie rad smartfónov, ktorý budú poháňať čipsety Snapdragon 7xx. Pripravovaná séria smartfónov by mala stále podporovať prídavný displej LG Dual Screen, pričom veľkosť displejov sa bude pohybovať v rozmedzí 6,7 až 6,9-palca. Konferencia je plánovaná na 15. mája.

Hlavný fotoaparát bude ponúkať rozlíšenie 48 Mpx a batéria dosiahne kapacitu 4 000 mAh. Spoločnosť LG vydala k tejto správe aj stanovisko, ale tieto správy priamo nepotvrdila a ani nevyvrátila.  LG na nedávnom stretnutí s niekoľkými kórejskými telekomunikačnými operátormi potvrdilo, že upustí od série G v prospech novej série

LG G8X Dual Screen

LG G8X Dual Screen

Počas briefingu spoločnosť tiež odhalila, že nadchádzajúca séria ponúkne podporu sietí 5G vďaka čipsetu spoločnosti Qualcomm Snapdragon 7. Modely Snapdragon 765 a 765G sú jedinými čipmi série 7, ktoré sú vybavené 5G modemom, takže bezpečne môžeme predpokladať, že jeden z týchto čipov v novinkách nakoniec uvidíme.

Séria Snapdragon 765 je strednou triedou čipov spoločnosti Qualcomm, ktoré sú výrazne lacnejšie ako jej vlajkový čip Snapdragon 865. Používanie modelov Snapdragon 765 / 765G pomôže spoločnosti LG výrazne znížiť náklady na novú sériu, čo je v súlade s nedávnym posunom stratégie spoločnosti. 

Podľa finančnej správy za rok 2019 sa LG zameriava na veľké investície do produktov najvyššej kvality a 5G produktov s cieľom obnoviť verejný záujem o zariadenia spoločnosti.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Recenzia LG G8s ThinQ: Vlajková loď od LG

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.