Po rokoch je tu opäť véčkový telefón alebo inak zvaný ako vyklápačka. LG tak prináša väčšiu variabilitu vo svojom portfóliu Androidových telefónov.
Nám sa tento koncept páčil, no je pravda, že doba je dnes inde a dotykové telefóny sa dajú veľmi dobre používať. Možno mal takýto model prísť na trh pred tromi rokmi, ale aj teraz si iste nájde svojich priaznivcov. Najmä za jeho vynikajúcu cenu a veľmi dobrú výdrž.

Dizajn a vyhotovenie

Displej tu je len jeden, takže nie je použitý koncept druhého zmenšeného povedzme informačného displeja na zobrazovanie notifikácií. Na hlavnej ploche po odklopení nájdete hardvérové tlačidlá. Prvý rad je určený tlačidlám na ovládanie systému Android. Nechýba kruhový ovládač so štyrmi tlačidlami na „svetových“ stranách. Okolo sú tlačidlá na rýchly prístup k správam, fotoaparátu, kontaktom a spustenie obľúbenej aplikácie. Ak používate najčastejšie browser, môžete si ten váš nainštalovaný prednastaviť na toto tlačidlo. Nechýbajú klasické tlačidlá na hovory a numerická klávesnica. Tá je povedzme kameňom úrazu, no chápeme, že vtesnať QWERTY blok by bolo mierne nereálne. Ak aj reálne tak, by sa prakticky nedal pre svoju veľkosť používať.

Nabíjanie je riešené cez Úniou nariadený microUSB port. Tento krok Únie jednoznačne chválime, tiež aj výrobcov, ktorí na túto politiku pristali. Konektor na slúchadlá je teraz netradične naboku telefónu. Vzhľadom na umiestnenie kĺbu, by ho výrobca nemohol umiestniť štandardne na hornú hranu. Ovládanie hlasitosti je takisto na bočnej hrane. Vypínanie displeja sa realizuje zaklapnutím telefónu alebo sa vypne aj v otvorenom stave po vypršaní časového limitu. Keďže je telefón chránený proti náhodnému zapnutiu displeja a následným neúmyselným dotykom, nie je potrebné ho ešte na displeji odomykať pohybom prsta.

Technické parametre + benchmarky

Model telefónuLG Wine Smart
Operačný systémAndroid 5.1.1
Formát SIM kartySIM
Pamäť RAM / ROM / iná [MB]1000 / 4000 / –
Procesor1,1 GHz 4-jadrový, Snapdragon 210
Displej, počet fariebTFT LCD
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]3,2 / 320 × 480
Regulácia podsvieteniaáno, manuálna, nočný jas
Slot na kartumicroSD do 32 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.1, BGN, áno, áno, nie
Modul GSM, 3GQuad Band, HSPA+, LTE
Fotoaparát / video3 Mpix, autofocus / VGA, 20 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostiáno, 1700 mAh
Čas hovoru / úsporný režim [hod / hod]neuvedené
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]118  × 59 × 17 / 143
Benchmarky Výsledky
AnTuTu Benchmark – Total score18153

(Článok pokračuje na ďalšej stránke)

6.0 Znovuobjavené Véčko

LG Wine Smart sa nám páčil. Ako druhý telefón na cestovanie po Slovenku, dochádzanie do školy alebo do práce a možnosť si čítať správy alebo byť dostupný na sociálnych sieťach, je to veľmi dobré zariadenie.

  • Dizajn a konštrukcia 6
  • Výbava / cena 5
  • Dodatočné funkcie 5
  • Výdrž 8
Značky:
1 2

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.