Nový systém má názov Facebook Reactions.

Facebook dávnejšie oznámil, že plánuje zmeniť spôsob, ako funguje tlačidlo Like. Používateľmi žiadané tlačidlo Dislike nepribudne, avšak sociálna sieť rozšíri jednoduché lajkovanie o možnosť zdieľať svoje pocity. Nový systém sa nazýva Facebook Reactions a funguje v Írsku, Portugalsku alebo Španielsku. Počas najbližších týždňov bude aktívny aj v Amerike a ďalších krajinách.

Tlačidlo Like stláčajú používatelia sociálnej siete viac ako 6 miliárd-krát denne. Je to veľmi používaná funkcia a systém Facebook Reactions rozšíri toto tlačidlo o smajlíkov, ktorí vyjadrujú prekvapenie, smiech, lásku, smútok alebo hnev. Ich používanie funguje tak, že stlačíte tlačidlo Like a následne si vyberiete žiadaný smajlík. Sociálna sieť bude pri každom príspevku ukazovať, koľko „wow„, „haha“ a ostatných „lajkovacích smajlíkov“ daný post dostal.

Facebook verí, že nový systém ocenia najmä firmy, ktoré sa na sociálnej sieti prezentujú. Rôzne formy smajlíkov im pomôžu lepšie vyhodnotiť štýl komunikácie a zdieľaný obsah.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit