Starým zariadeniam by ste vdýchli nový život.

LineageOS 17.1 je najnovšia verzia tohto systému postaveného na verzii Android 10. Systém môžete skúsiť rozbehnúť na akomkoľvek zariadení, nemáte však garanciu toho, že bude bez problémov fungovať. Je ale vysoko pravdepodobné, že áno a ísť môžete až do roku 2013. Systém totiž podporuje aj tablet Google Nexus 7 a práve na tento zaujímavý fakt upozorňuje server 9TO5Google.

Okrem toho je tu podpora pre zariadenia Moto Z3 PlaySamsung Galaxy Tab S6 Lite. V prípade už ďalej nepodporovanej motoroly by ste takisto získali. Otázkou by bola inštalácia na uvedený tablet od Samsungu. Ten bol na trh uvedený v máji 2020 a tak nejde o starinku, ktorej by bolo treba nahradiť pôvodný systém. Navyše by ste teda prišli o rozhranie a možnosti od Samsungu.

LineageOS podporuje obrovské množstvo zariadení a ISO súbory sú dostupné na stránke operačného systému. Na základe vašej značky a typu smartfónu si vyberiete vhodný inštalačný balík. Ak máte staré a už od výrobcu neaktualizované zariadenie, tento systém odporúčame.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Android 11 oficiálne: Zameraný na ochranu súkromia

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.