Reproduktor z dizajnovej dielne Loewe a možnosťami odpovedajúcimi moderným reproduktorom.

Výrobca ponúka tento typ reproduktora v dvoch veľkostiach. Menší je s polovičným výkonom a stojí 99 eur. Väčší, v tomto teste,  je dostatočne veľký na ozvučenie jednej miestnosti. Skôr ako výkonné audio do detskej izby. Na ozvučenie obývačky by sa hodili dva veľké.

Dajú sa spojiť do seba a vytvoriť si tak stereo z dvoch samostatne stojacich reproduktorov. Netreba na to žiadnu aplikáciu, všetko prebieha cez tlačidlá na ovládacom paneli. Ten je vnorený, aby tvoril jednu líniu s plášťom  a obsahuje ďalšie tri tlačidlá – jedno na vypnutie a ďalšie na ovládanie hlasitosti a hudby. Ide o bežný princíp kombinácie tlačidiel na viac úkonov, čo platí aj pre tlačidlo na vypnutie a možnosť nastavenia Bluetooth prepojenia. Kto by chcel, má možnosť použiť prepojenie cez AUX kábel. Ten je súčasťou balenia a je tu aj popruh na prenášanie na ramene.

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Plášť reproduktora je z látkového poťahu, ktorý sa dá umývať, nie je ale vhodný na to, aby sa celý ponoril do vody. Je tu ochrana IPX6 čo je ochrana pred špliechajúcou vodou. Konektory USB-C a 3,5 mm sú dodatočne zakryté gumovou záslepkou. Na jedno nabitie vydrží do 15 hodín prehrávania. Je to slušný čas, výrobca mohol dať aj väčšiu batériu. Tá by však zase o niečo zvýšila hmotnosť pri prenášaní. So 4000 mAh batériou si vystačíte a nabíja sa maximálne výkonom 10 W. To potrvá zhruba do troch hodín. V rámci porovnania s konkurenciou sú toto štandardné údaje.

Je vhodný na použitie na výšku, naležato sa dá postaviť o výklopný prvok, ktorý inak zakrýva ovládací panel. Aj keď má valcový tvar, treba ho nasmerovať tak, aby hral vaším smerom. Basový a výškový menič je potom počuť v závislosti na natočení do priestoru. Tiež závisí od toho, na akom povrchu ho máte položený a ako ďaleko je od steny. S týmto sme sa dlhšie nestretli a tak si takpovediac plníte úlohu ekvalizéra. To, ako bude otočený, tak bude reprodukovať výšky alebo nízke tóny.

Hudobne badať isté rezervy v stredných tónoch, inak sa hodí aj pre náročnejších poslucháčov. Hear 2 má výhodu v tom, že vám dáva silnú rezervu, nech už zvukový prejav nastavíte akokoľvek. Treba myslieť na to, že pri vysokej hlasitosti sa prejav začne citeľne deformovať a tiež na to, že správne natočenie pomôže dosiahnuť ten správny zvuk.

Páči sa nám

  • Zvukový výkon do väčšej miestnosti
  • Odolnosť IPX6
  • Zvuk v tejto cenovej kategórii

Nepáči sa nám

  • Rezervy v oblasti stredných tónov

Cena: 169 eur

Zapožičal: Loewe

Technické parametre

Označenie reproduktora / Technické parametreLoewe We HEAR 2
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]30
Bluetooth, NFC, 3,5 mm5.0, nie, áno
Ovládaniehlasitosť, hudba
OdolnosťIPX6
Výdrž batérie [h]17
NabíjanieUSB-C
Rozmery [mm]118 × 290 × 112
Hodnotenie 
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti3/5
Cena [EUR s DPH]169,00

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.