Logitech Crayon je dotykové pero pre iPad 6. generácie, teda pre model, ktorý bol uvedený na trh v roku 2018. Príslušenstvo by malo podporovať aj budúce generácie, zatiaľ to nie je potvrdené. Crayon má dizajn ceruzky a predstavuje cenovo lacnejšiu alternatívu k oficiálnemu Apple Pencil.

Logitech Crayon je už v predaji aj na Slovensku, dotykové pero sme kúpili v Alze. Tá pôvodne udávala na svojich stránkach cenu 30 eur, neskôr ju zvýšila na 86 eur a pri tejto cene je výhodnosť kúpy diskutabilná. Crayon nie je potrebné párovať, ceruzku môžete zapnúť a vypnúť pomocou tlačidla.

Má kvalitný hliníkový dizajn a dobre sa drží v ruke. Výdrž je až 8 hodín, nabíja sa pomocou Lightning kábla. Logitech Crayon funguje v ľubovoľnej aplikácii. Príslušenstvo využijete na písanie poznámok alebo kreslenie. Pri jej používaní môžete mať na tablete položenú ruku, iPad to bude ignorovať. Crayon nepodporuje rôzne sily tlaku, vo vybraných aplikáciách však môžete meniť hrúbku čiary naklonením hrotu ceruzky.

Cena: 85,90 EUR

Zapožičal: zakúpili sme do redakcie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit