Logitech je známy výrobca myší, klávesníc a ďalšieho príslušenstva a jeho najnovší produkt odpovedá obľube konferencií na diaľku. Tie sa uskutočňujú cez internet a aj po pandémii zostali v obľube.

Logi MX BrioZdroj: Touchit.sk
Dodávka kamery Logi MX Brio

Plná podpora 4K

Logi MX Brio je 4K kamera s 30 fps určená pre pokročilých používateľov. Prichádza so zaujímavým dizajnom a vyhotovením v hliníku. Má napojenie na USB-C port, príslušný kábel je priamo v dodávke. Mechanicky sa dá zatvoriť oko kamery a mať tak istotu, že sa nič nesníma. Pripomíname, že aj po zatvorení objektívu sa stále prenáša zvuk. Snímanie zvuku sa dá vypnúť v nastaveniach. O tom, či kamera niečo prenáša, informuje LED dióda v pravej časti kamery.

Logi MX BrioZdroj: Touchit.sk
Logi MX Brio nasadená na displeji notebooku

Jednoduchá inštalácia

Mechanizmus držania tejto webkamery umožňuje postaviť ju samostatne na stôl, ale rovnako prichytiť ju na hornú časť displeja notebooku. Takto nahradzuje pôvodnú webkameru v notebooku, ktorá obyčajne nie je príliš kvalitná.

Logi MX BrioZdroj: Touchit.sk
Inštalácia Logi MX Brio na displej notebooku

Kvalitný snímač

Logi MX Brio obsahuje snímač Sony Starvis so sklenenými šošovkami a vo vnútri objektívu je 5-prvkový systém. Veľkosť snímacieho prvku je o 70 % väčšia, než to bolo pri predchádzajúcej generácii webovej kamery. Nová kamera je vybavená rýchlym automatickým zaostrovaním. Tiež má automatické vyrovnávanie bielej farby a podporuje aj HDR. Súčasťou tejto kamery je umelá inteligencia. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou webovej kamery je tu dvojnásobne lepšie rozpoznanie tváre a detaily tváre sa dajú rozpoznať aj v náročných svetelných podmienkach.

Zdroj: Touchit.sk

Pokročilé funkcie

Logi MX Brio má aj ďalšie zaujímavé vlastnosti. Napr. režim Show Mode umožňuje zobraziť protistrane vaše nákresy, ktoré máte položené na stole pred vami. Zatiaľ čo pri umiestnení kamery na displej notebooku kamera smeruje na vašu tvár, potom ako ju zoberiete do ruky a nasmerujete na poznámky sa obraz automatiky otočí a prispôsobí záberu na poznámky.

Snímanie zvuku

Kamera obsahuje aj zabudované dva mikrofóny a tie sa prispôsobujú tomu, aby prenášaný hlas bol čo najlepší. Zameranie je tak na váš hlas a opäť je v akcii umelá inteligencia.

Logi MX BrioZdroj: Touchit.sk
Logi MX Brio

Certifikácia s obľúbenými nástrojmi

Kamera je certifikovaná pre Microsoft Teams, Google Meets, Zoom a pod. pre kameru existujú aj manuálne voľby, a to využijú napr. používatelia, ktorí sa chcú pomocou tejto kamery nahrávať. Nastavovať sa dá doba uzávierky, ISO, ďalej je tu manuálne nastavenie bielej farby.

Zdroj: Touchit.sk

Manuálne nastavovanie

Nastavovať sa dá pomocou softvéru Options+, pre hráčov je to softvér G-Hub. Kameru je možné riadiť aj cez Logitech myš a klávesnicu. Túto kameru nie je možné použiť na prihlasovanie pomocou Windows Halo.

Softvér Logi Options+ v novej verzii podporuje kameru Logi MX Brio
Softvér Logi Options+ v novej verzii podporuje kameru Logi MX Brio

Logitech na túto kameru používa recyklovaný hliník a plast. Kamera sa dodávka v grafitovej alebo šedej farbe.

Cena: 229 eur

Zapožičal: Logitech

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.