Gigantický MacBook Air s príznačným logom nahryznutého jablka dominuje takmer dokončenému obchodu Apple v americkom Chicagu. 

Steve Jobs bol doslova posadnutý perfekcionizmom. Nie len po funkčnej, ale i dizajnovej stránke. Až neskôr sa ukázalo, že toto jeho prekliatie sa stalo zároveň požehnaním pre úspech dnes najhodnotnejšej firmy planéty, ktorú založil spolu so Stevom Wozniakom. Práve vďaka Jobsovi museli byť kamenné obchody a ich vzhľad do detailu prepracované. Hneď po vstupe do jedného z nich vám muselo byť jasné, že ste práve vkročili do zážitkového obchodu, kde je všetko čisté, presne a logicky usporiadané, jedným slovom krásne.

Nie len interiér je dôležitý. Tohto hesla sa určite držali aj tvorcovia nového Apple Store v centre Chicaga. Jeho strecha bola síce osadená už pred pár týždňami, až včera však bola definitívne dokončená. Pri tejto príležitosti bol pridaný aj jeden malý detail, vďaka ktorému dostala celá stavba hlbší význam. Je ním ikonické logo nahryznutého jablka, ktoré spolu s celkovým strešným dizajnom tvorí gigantický MacBook Air. Vcelku dobrý nápad, čo poviete?

Stavebné práce na obchode pomaly finišujú a bude otvorený už čoskoro. Či za „cool“ vzhľadom strechy stojí dlhoročný dizajnér firmy Jonathan Ive, alebo nápad prišiel od niekoho iného, nie je známe. Je dokonca možné, že  strecha bude otvárateľná a po jej vyklopení uvidíme aj plnohodnotný trackpad s klávesnicou. Alebo bude statická? To sa každopádne dozvieme už čoskoro.

Zdroj: Mashable

 

Značky: