Ak chcete používať macOS, tieto informácie sa vám môžu zísť.

MacBook Air s procesorom Apple M1 si ma počas recenzovania získal svojim výkonom, tichou a chladnou prevádzkou a tiež dlhou výdržou batérie. Tento notebook som sa preto rozhodol používať aj naďalej a lepšie sa zoznámiť s operačným systémom macOS.

Výsledkom sú dve videá, ktoré si môžete pozrieť na našom YouTube kanáli TOUCHIT alebo priamo v tomto článku. Vo videách hovorím o základných rozdieloch medzi macOS a Windows 10 a tiež riešim problémy, ako je absencia kontroly slovenského pravopisu v macOS či nedostupnosť môjho obľúbeného editora fotiek, programu IrfanView, pre platformu od Applu.

Ak teda zvažujete prechod na macOS, pozrite si moje videá a uvidíte, čo vás čaká. Operačné systému od Applu aj od Microsoftu sú si do veľkej miery podobné, avšak na niekoľko rozdielov si budete musieť zvyknúť – či už je to trochu iné rozloženie klávesnice z hľadiska systémových klávesov alebo drobné odlišnosti z hľadiska používateľského rozhrania.

Veď posúďte sami:

Ak sa vám video nezobrazuje, vypnite prosím blokovanie reklamy, alebo si ho pozrite priamo na YouTube

Ako naučiť macOS slovenský pravopis a čo používať namiesto IrfanView?

V druhom videu hovorím o tom, ako som naučil macOS slovenský pravopis a aké aplikácie a programy som si stiahol do MacBooku. Ako dlhoročný používateľ Windows 10 počítačov som hľadal náhradu za môj obľúbený IrfanView a tiež za Skicár, čo je systémová súčasť Windowsu a podobný nástroj mi v macOS chýba – hoci, ani Preview nie je na zahodenie.

Druhé video si pozrite tu: 

Ak sa vám video nezobrazuje, vypnite prosím blokovanie reklamy, alebo si ho pozrite priamo na YouTube

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

MacBook Air (M1): Teraz je ten správny čas na kúpu MacBooku (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit