Tento pripravila česká skupina 7K Czech Games.

Mody na hru Mafia sú veľmi populárne a hrávajú sa dodnes. Na svete je ďalší, ktorý má dokonca aj český dabing priamo od jeho tvorcov. Je to oživenie popri modoch, ktoré sú buď cudzojazyčné, alebo majú len titulky. V každom prípade veľmi pozitívna správa je, že si ho môžete stiahnuť zadarmo a zahrať si ho, ak máte pôvodnú hru Mafia 1. Vývoj tejto modifikácie trval rok aj tri mesiace a autori ho oficiálne uvoľnili 25. 2. 2023.

Pred samotným hraním ale bude potrebné urobiť niektoré zmeny, čo v prípade modou je už bežný hráčsky rituál. Podľa autorov je podporovaný verziami so Steamu alebo GOG a jediné čo je potrebné spraviť je inštalovať patch fix podľa priloženého návodu. Autori upozorňujú na niektoré možné problémy a je pochopiteľné, že menšie české štúdio nemá k dispozícii také možnosti ladenia ako profesionálne herné štúdia.

Popravde ani veľké herné štúdio nie je zárukou bezchybnosti hry. Hru sme si vyskúšali, no nepodporovala grafickú kartu NVIDIA na našom notebooku s operačným systémom Windows 10. Tým, že ide o starú hru, nepotrebujete výkonnú grafickú kartu a postačí vám integrovaná od Intelu alebo AMD.

Príbehová línia je zasadená do obdobia vlády dona Pepponeho, čo oceňujú viacerí hráči, pretože v pôvodnej mafii sa toto meno spomína. Autori pracujú aj na ďalších modifikáciách, a to na Camel CityTony’s Adventure. Dátumy dokončenia týchto projektov zatiaľ nie sú zverejnené.

Zdroj: 7K Czech Studio

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.