Umelá inteligencia je aktuálne najsilnejší trend v oblasti IT a platí to predovšetkým o smartfónoch. Aktuálne procesory používané v inteligentných telefónoch už plne podporujú umelú inteligenciu a výrobcovia smartfónov ich aj aktívne využívajú.

Tento telefón bol predstavený na MWC 2024
HONOR Magic6 Pro bol predstavený na MWC 2024

Príkladom využitia umelej inteligencie je aj najnovší telefón HONOR Magic6 Pro. Ten plne využíva procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen. 3 a operačný systém MagicOS8, ktorý vychádza zo systému Android 14. Telefón samozrejme plnohodnotne podporuje Google služby, nie je žiadny problém s bankovými aplikáciami.

HONOR takto predstavuje používateľské rozhranie založené na efektívnom predvídaní zámerov používateľa. Tým mu uľahčuje život a zrýchľuje vykonávanie väčšiny úloh. Navyše táto stratégia v prípade HONOR funguje naprieč viacerými zariadeniami, týka sa teda smartfónov, ale napr. aj notebookov.

Umelá inteligencia na viacerých zariadeniach HONOR
Umelá inteligencia na viacerých zariadeniach HONOR

Umelá inteligencia sa pritom postupne učí fungovať čo najlepšie. Čím viac používateľov interaguje s takto vybavenými zariadeniami, tým viac sa skúsenosti prispôsobujú a sú užitočnejšie. Zároveň umelá inteligencia predstavuje úplne nový princíp aj pri riešení bezpečnosti – AI totiž rozpozná, ak sa rozhodnete robiť činnosti, ktoré by vás mohli ohroziť a upozorní vás na to. Ide o technológiu HONOR MagicGuard.

Smartfón so zľavou zakúpite v oficiálnom e-shope www.honorslovensko.sk.

Magic Portal využíva silu umelej inteligencie

Telefón HONOR Magic6 Pro obsahuje Magic Capsule a Magic Portal. Ako to funguje? Jednoduchým klepnutím na oznamovací banner v hornej časti obrazovky sa kapsula (Magic Capsule) rozšíri o ďalšie informácie a súvisiace možnosti. Takto vám poskytne okamžitý prístup k tomu, aby ste informácie využili čo najlepšie. Magic Capsule tak eliminuje potrebu prechádzať viacerými aplikáciami, sama totiž vyberie tú správnu a informácie do nej prenesie. Toto zabezpečí maximálnu produktivitu a efektivitu.

Magic Portal využíva silu umelej inteligencie na pochopenie správ a správania sa používateľa. Zjednodušuje tak zložité úlohy do jedného kroku. Napríklad umelá inteligencia Magic Portal rýchlo rozpoznáva adresy v textovej správe a nasmeruje vás na Mapy Google. Ak teda máte napr. v prijatej správe uvedenú adresu, môžete hneď využiť túto navigáciu a nechať sa nasmerovať na miesto určenia. Funguje to aj na adresu uvedenú v našom podpise.

Rovnako môžete využiť sociálne médiá ako sú TikTok alebo Facebook a zdieľať napr. podrobnosti o rezervácii alebo výsledky online vyhľadávania s vašimi známymi, a to len posunom prsta. Magic Portal navyše uľahčuje rýchle nakupovanie založené na obrázkoch a navedie vás na platformy, kde si môžete nájsť a rovno aj zakúpiť požadovaný tovar. Magic Portal teraz podporuje viac ako 100 najpoužívanejších aplikácií.

Pohľad na ďalšie možnosti umelej inteligencie

HONOR prináša do Magic6 Pro jazykový model LlaMA, ktorý je schopný vykonávať funkcie ako otázky a odpovede, vytváranie textu alebo čítanie s porozumením, a to aj v offline prostredí. Telefón môže byť napr. aj v leteckom režime a tieto funkcie budú naďalej fungovať.

HONOR na MWC demonštroval aj možnosti sledovania očí, ktoré sa môžu v budúcnosti využívať v smartfónoch. Spoločnosť konkrétne ukázala, ako je možné ovládať auto bez použitia rúk, iba pomocou systému sledovania očí prostredníctvom smartfónu HONOR Magic6 Pro s umelou inteligenciou.

Ide o experiment automobilového inžiniera, ktorý ukázal, že vďaka funkcii sledovania očí na telefóne HONOR Magic6 Pro je možné dosiahnuť také veci, ako je ovládanie vozidla naozaj len očami. Táto funkcia je založená na umelej inteligencii a dokáže pochopiť na základe pohybu očí, aký zámer chcete dosiahnuť.

Video vytvorené spoločnosťou Autocar o ovládaní auta očami:

Ako je zrejmé z videa, na smartfóne HONOR Magic6 Pro je možné pohľadom očí aktivovať štyri príkazy, ktoré umožňujú zapnutie motora, vypnutie motora, pohyb vpred a vzad. Pri pohľade na konkrétne tlačidlo na 2 až 3 sekundy, sa aktivuje príslušný príkaz a premietne sa do pohybu vozidla.

Zaujímavé je, že na Slovensku sa tento telefón predáva za zvýhodnenú cenu, zľava voči globálnej cene je 200 eur. Okrem toho dostanete k tomuto telefónu pri nákupe na Slovensku aj 100 W napájací zdroj a priehľadný obal na telefón. Súčasťou samotného telefónu je pritom len napájací USB-C kábel.

Smartfón so zľavou zakúpite v oficiálnom e-shope www.honorslovensko.sk.

Zdroje: vlastné, HONOR

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.