Televízia sa mení. Čelí čoraz výraznejšej konkurencii zo strany prémiových služieb, ako je Netflix či HBO GO. Tí prinášajú viacero moderných technológií do mobilných zariadení a na televízne obrazovky.

Uvedomujú si to aj prevádzkovatelia čisto internetových televízií, o ktorých sme na stránkach magazínu TOUCHIT už viackrát písali. Služby ako Lepšia.TV, SledovanieTV.sk alebo Kuki.TV sa snažia konkurovať tradičným televíznym službám modernými technológiami – v rámci jedného predplatného môžete sledovať TV vysielanie na ľubovoľných zariadeniach, či už ide o telefón, tablet, počítač alebo inteligentný televízor. K dispozícii máte TV archív a ďalšie extra funkcie, ktoré prinášajú pridanú hodnotu.

Moderné technológie neignoruje ani Telekom, ktorý v polovici novembra 2019 oficiálne spustil novú generáciu svojej mobilnej televízie Magio GO. Tá prináša vynovené a moderné používateľské rozhranie, vylepšenú mobilnú aplikáciu, ale najmä pohodlnejšie sledovanie na počítači a televíznych obrazovkách. Služba je takisto dostupnejšia pre nových používateľov, jej objednanie je jednoduchšie ako v minulosti a Magio GO si môžete po novom vyskúšať na obdobie 30 dní zadarmo.

Magio GO je konečne k dispozícii aj pre inteligentné televízory

Magio GO je konečne k dispozícii aj pre inteligentné televízory, Zdroj: TOUCHIT

Čo je nové v Magio GO 3.0?

Telekom zakomponoval do novej verzie svojej služby viacero vylepšení. My dávame do pozornosti najmä tie najdôležitejšie novinky.

Sledovanie na počítači je v novej verzii oveľa komfortnejšie. Predchádzajúca verzia Magio GO fungovala iba v prehliadači Chrome, pričom ste museli inštalovať doplnok z obchodu s rozšíreniami a následne ste museli do počítača nainštalovať špeciálny prehrávač. Magio GO 3.0 už tieto kroky nevyžaduje a funguje na všetkých moderných internetových prehliadačoch. Stačí teda navštíviť webovú stránku magiogo.sk, prihlásiť sa a o pár sekúnd neskôr sledujete televízne vysielanie.

Magio GO 3.0 je k dispozícii pre inteligentné televízory. Toto je výrazná novinka, vďaka ktorej môže služba konkurovať internetovým televíziám Lepšia.TV a ďalším. Aktuálne je k dispozícii aplikácia pre televízory značky Samsung s operačným systémom Tizen 3.0 – ide o modelové rady na rok 2017 a novšie. Magio GO si tiež môžete stiahnuť do televízorov a set-top boxov s operačným systémom Android TV 7.0 a novším. Telekom potvrdil, že pracuje na podpore pre Chromecast a aplikáciách pre Apple TV a tiež televízory značky LG. Na Apple TV a ďalších zariadeniach s podporou funkcie AirPlay však môžete Magio GO sledovať už dnes – iOS aplikácia umožňuje streamovanie cez AirPlay.

Pokiaľ nemáte kompatibilný televízor alebo set-top box, Telekom ponúka novú generáciu svojho Magio GO TV Boxu. Ten je založený na platforme Android TV 8.0 a obsahuje predinštalovanú aplikáciu Magio GO. Takisto umožňuje inštaláciu ďalších aplikácií, ako je HBO GO či YouTube z Obchodu Play a aj pripojenie DVB-T2 antény. Tento box si môžu prenajať používatelia so službou Magio GO za 2,95 eura mesačne.

Ako to funguje?

Nové Magio GO prináša viditeľne vyššiu kvalitu obrazu, a to si všimnete najmä pri používaní aplikácie pre televízne obrazovky. V ponuke sú tri nastavenia kvality a viaceré TV kanály sú k dispozícii vo Full HD kvalite. Telekom aktuálne využíva kodek H.264, v blízkej budúcnosti nasadí H.265 pre najobľúbenejšie TV kanály.

TV archív je v novej verzii skrytý v TV programe, ktorý obsahuje časovú os a umožňuje rýchly prístup k žiadanému dňu a odvysielanej TV relácii. Ovládanie TV programu vo webovom prehliadači bolo pri spustení novej verzie nepohodlné, Telekom tento problém rýchlo odstránil a už sa v ňom môžete pohodlne navigovať pomocou myši. V prípade TV archívu je príjemným bonusom funkcia Pokračovať v sledovaní. Služba si zapamätá, kde ste skončili a od daného miesta môžete pokračovať v sledovaní na inom zariadení.

V novom Magio GO je tiež zakomponovaná videopožičovňa, ktorá obsahuje aj niekoľko filmov zadarmo.

Novými funkciami v Magio GO je videopožičovňa a Pokračovať v sledovaní

Novými funkciami v Magio GO je videopožičovňa a Pokračovať v sledovaní, Zdroj: TOUCHIT

Verdikt

Magio GO 3.0 hodnotíme pozitívne. Chválime novú platformu, ktorá je moderná a reaguje na požiadavky aktuálnej doby. Počas testovania sme nezaznamenali výraznejšie technické nedostatky. Pár drobností sa objavilo, napr. nesprávne fungujúce vyhľadávanie.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit