Telefón Galaxy S23 Ultra už máme na vyskúšanie a využili sme fakt, že sme na jednom z najkrajších miest na svete. Pripočítajte k tomu zlatú hodinku a máte fototest ako vyšitý.

Telefón Galaxy S23 Ultra je skutočný špecialista na nočné fotografie a v plnej miere to platí aj o selfie fotografiách. Navyše, jeho hlavný až 200 MPx fotoaparát priamo od Samsungu a to v novej verzii si naozaj vynikajúco poradí s nočnými zábermi.

Nastupujeme teda na loď, ktorá vypláva z prístavu Pier 3 a smerujeme smerom na Golden Gate Bridge a späť.

Najprv fotíme zadným fotoaparátom s tým, že vyskúšame všetky 4 možnosti zoomu: 0,6×, 1×, 3× a 10×.

V tomto článku zverejňujeme fotografie po komprimácii na bežnú webovú veľkosť, v redakcii pripravíme aj detailný test, pri ktorom budeme S23 Ultra porovnávať s S22 Ultra a zverejníme aj link na fotky v plnej kvalite.

Pri teste nás prekvapilo, ako dobre vyzerajú selfie fotografie realizované v protisvetle. Funguje to tak, že pri fotení to na pár sekúnd vyzerá ako fotka realizovaná bežným smartfónom, ale počas zhruba 2 sekúnd sa obraz dopočíta a umelá inteligencia z toho urobí naozaj peknú fotku. Pôvodne presvetlené pozadie takto dostane želanú podobu.

Odfotil Galaxy S23 Ultra a dopočítala umelá inteligenciaZdroj: TOUCHIT.sk
Odfotil Galaxy S23 Ultra a dopočítala umelá inteligencia

Konštatujeme, že táto fotka vyzerá naozaj dobre aj po zväčšení na displeji notebooku. Zverejnené fotky sme pritom nijako nevylepšovali softvérom dostupným pre stolný počítač.

Tesne pred západom slnka sme stihli zrealizovať zopár pekných fotiek.

Čas postupoval, slnko zapadalo a prišla doba, aby sa telefón Galaxy S23 Ultra naozaj ukázal silu nočnej fotografie.

Pri posledných nočných záberoch však 10-násobný zoom už dával mierne rozmazané fotografie. Rovnako bolo rozmazanie vidieť v selfie fotkách. Pri takejto úplne tme to chce statív na fotenie.

Selfie realizované pomocou Galaxy S23 Ultra v tmeZdroj: TOUCHIT.sk
Selfie realizované pomocou Galaxy S23 Ultra v tme

Výborná možnosť je ale fotiť do formátu RAW, pričom teraz je možné fotiť do rozlíšenia 50 MPx. Následne existuje možnosť úpravy v programe Adobe Lightroom. Tak sme to aj zrealizovali pri fotení v noci a upravili tak, že sme pridali do fotografie atmosféru a objekt aj zarovnali.

Samozrejme s týmto telefónom sme pripravili aj video na to, aby sme demonštrovali jeho možnosti pri natáčaní videa prednou i zadnou kamerou. Vyskúšali sme si aj záznam zvuku priamo s možnosťami zabudovaného mikrofónu. Video zverejníme v nasledujúcom článku.

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.