Tip, ak hľadáte ‚napínavé‘ čítanie.

Väčšina používateľov na zvládnutie svojho telefónu zrejme nepotrebuje žiadnu príručku. Prakticky všetky telefóny, vrátane iPhone, majiteľovi pri prvom zapnutí postupne ukážu základné nastavenia a funkcie. Na všetko ostatné sa dá prísť zväčša intuitívne.

Kedysi sme však k elektronickým zariadeniam dostávali podrobné manuály. Tie sa z balení telefónov postupne ale vytratili a nahradili ich stručnejšie príručky, prípadne len letáky so základnými informáciami a pokynmi.

Apple však stále má pre záujemcov obsiahly, 872-stranový manuál, avšak len v elektronickej podobe, ako upozornil portál Bgr.com. Je to logické, vydávať takúto rozsiahlu publikáciu na papieri by nemalo veľký zmysel a bola by vlastne neaktuálna po každej aktualizácii systémového softvéru telefónu.

iPhone príručkaZdroj: TOUCHIT.SK

S každou veľkou aktualizáciou a s vydaním nového iPhonu tento manuál navyše postupne narastá, veď ešte len pred pár týždňami mal 843 strán. Aktuálna verzia je, samozrejme, venovaná iPhonu 14 a verzii operačného systému iOS 16.1.

Manuál nájdete v aplikácii Knihy od Apple, zatiaľ posledná verzia je z 12. septembra 2022. Jej veľkosť je necelých 107 megabajtov. Okrem anglickej verzie, ktorá má spomínaných 872 strán, nechýba ani slovenská mutácia, ktorá má o 101 strán menej. Nájdete ju jednoducho, v aplikácii Knihy stačí zadať do vyhľadávacieho políčka výraz „Príručka užívateľa pre iPhone“.

Zdroj: Brg.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.