Ide zatiaľ o stavebnicu s najväčším počtom dielikov.

Ako upozornil web 9TO5Toys, stavebnica bude mať 11695 častí. Mapa sveta je zaujímavé rozšírenie existujúceho portfólia tejto firmy a toto bude umelecký počin aj pre tých, ktorí vyslovene neholdujú kockám tejto značky. Skôr ako kocky, by sme ich mali nazývať kruhové dieliky.

Firmy na to ide inak a namiesto definovania rôznych výškových hladín použila mapové podklady hĺbky oceánov a tie farebne odlíšila. Na jednu stranu škoda, že tu nie je viac členitosti, napríklad najvyšších vrchov sveta, no zároveň tak bude výsledok pôsobiť menej presahujúco do priestoru.

Súčasťou stavebnice sú tzv. VIP body, ktorými môžete označiť miesta na mape, ktoré ste navštívili alebo by ste ich radi videli. Máte ich k dispozícii 1625 a ako ukazuje obrázok, voľnému štýlu sa medze nekladú. Nemusíte ísť presne podľa návodu a namiesto topograficky presnej mapy si vytvoriť rôzne grafické koláže.

LEGO World Map bude dostupné od 1. júna 2021 za cenu 249,99 eur. To je vzhľadom na množstvo dielikov a originalitu nápadu akceptovateľná cena. Celkové rozmery sú 104 × 65 cm.

lego world map

Zdroj: LEGO

Zdroj: 9TO5Toys

Prečítajte si aj:

Postavte si LEGO na počítači

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.