Dostupná je v beta verzii aplikácie.

Mapy od Googlu sú jednou z najobľúbenejších navigačných aplikácií. Ponúkajú množstvo užitočných funkcií a nové stále pribúdajú. Nedávny redizajn aplikácie pre Android doplnila aj nová spodná lišta, pričom do tejto aplikácie, ale aj aplikácie Earth, sa nedávno dostali aj ďalšie významné aktualizácie, ktoré zahŕňajú ostrejšie satelitné snímky a viac obsahu v režime Street View

Po častom pridávaní funkcií a početných zmenách musí Google po sebe niekedy trochu „poupratovať„. Jednou z týchto menej viditeľných, ale užitočných aktualizácií, je presúvanie funkčných prvkov, aby prostredie aplikácie bolo čo najlogickejšie usporiadané a ponúkalo čistý a prehľadný dizajn. Portál 9to5google upozornil na zmenu, ktorá sa týka nedávno pridaného počasia zobrazovaného priamo v aplikácii Mapy Google na základe polohy používateľov.

Indikátor v ľavej hornej časti obrazovky zobrazuje dobre viditeľnú aktuálnu teplotu a kvalitu ovzdušia. A aj keď ide o praktickú vychytávku, zdá sa, že Google na umiestnenie tejto funkcie zmenil názor. Spoločnosť v jednej zo svojich najnovších aktualizácií preto mení umiestnenie informácií o počasí.

Mapy Google dostali malú, ale vítanú zmenuZdroj: 9to5google
Mapy Google dostali malú, ale vítanú zmenu

V beta verzii aplikácie Mapy Google sa podrobnosti o počasí zobrazujú v pravej dolnej časti aplikácie priamo na jednej z kariet. A hoci to nie je veľká zmena, je to celkom rozdiel, ak vezmeme do úvahy, že informácie o počasí sa nachádzajú v sekcii Preskúmať. Doteraz boli síce tieto informácie ľahko dostupné priamo na mape, ale mierne kazili čistý dojem z používania. To zároveň môže byť dôvod, prečo bolo počasie presunuté na nové miesto. Odteraz sa Mapy budú môcť ešte viac sústrediť na ich hlavné funkcie, pričom počasie medzi ne určite nepatrí.

Hoci zmena v zobrazovaní aktuálneho počasia v aplikácii Mapy Google by mohla byť prospešná, tak majte na pamäti, že stále sa nachádza v beta verzii aplikácie. To znamená, že Google túto zmenu vôbec nemusí preniesť do hlavnej verzie aplikácie aj keď existuje veľká šanca, že táto zmena sa nakoniec presadí. 

Za povšimnutie stojí aj prítomnosť funkcie Google Lens vo vyhľadávacom poli, ktorá bola iba nedávno odstránená z funkcie Circle to Search.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.