Upozornia na falošné recenzie.

Mapy od Googlu sú obľúbenou navigačnou aplikáciou miliónov ľudí po celom svete. Ponúkajú množstvo užitočných funkcií a nové stále pribúdajú. Nedávny redizajn počas tohto leta v aplikácii Mapy pre Android doplnila aj nová spodná lišta, pričom v týchto dňoch sa dostávajú do aplikácií Mapy a Earth významné aktualizácie, ktoré zahŕňajú ostrejšie satelitné snímky a viac obsahu v režime Street View. 

Čoraz viac ľudí presúva svoje aktivity do online prostredia, kde na nich číhajú rôzne nástrahy. Google sa toto prostredie snaží očistiť od rôznych podvodných aktivít, napríklad pridaním modrých značiek do Gmailu, avšak aj v službe Mapy sa rozmohli aktivity spojené s falošnými recenziami rôznych firiem. Google začína aktuálnu situáciu brať vážne a zakročil proti falošným recenziám. Nová funkcia v Google Mapách bude zobrazovať varovanie, že z obchodného profilu boli odstránené falošné recenzie.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra a Google Mapy na prednom displeji

Na tieto recenzie existujú dva pohľady. Buď si samotná spoločnosť vytvára falošné recenzie, ktoré majú za úlohu pozdvihnúť jej imidž, alebo naopak, konkurencia napíše druhej spoločnosti negatívnu recenziu, ktorá ju má v očiach verejnosti očierniť. Práve na tieto aktivity budú upozorňovať varovania, že z profilu boli odstránené falošné recenzie.

V prípade zistenia pochybenia môže byť obchodný profil spoločnosti dočasne zablokovaný, aby nebolo možné pridávať nové recenzie. Existujúce recenzie a hodnotenia môžu byť dočasne pozastavené, kým prebieha vyšetrovanie.

Funkcia bola prvýkrát spozorovaná v Spojenom kráľovstve a teraz sa zavádza aj v USA. Očakáva sa, že v blízkej budúcnosti bude dostupná vo viacerých regiónoch po celom svete.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.