Aplikácia počas rokov získala niekoľko fantastických funkcií, ktoré používame každý deň.

Práve v čase dovoleniek sa k nim pridáva niekoľko ďalších, ktoré pomôžu pri našich aktivitách doma, alebo na dovolenke v zahraničí. Medzi novinkami nájdeme letecké pohľady na najobľúbenejšie svetové destinácie, vylepšené cyklistické pokyny s podrobnejšími informáciami o trasách a bezpečnejší spôsob, ako zostať v kontakte s priateľmi a rodinou. 

Letecký pohľad

Hoci sa táto funkcia môže kvôli obmedzenej dostupnosti javiť ako málo využiteľná, tak pre Google znamená pomere veľký úspech. Google je teraz o krok bližšie k fantastickej funkcii s názvom Immersive View, ktorá koncom roka poskytne pohlcujúci pohľad na najznámejšie mestá sveta. Očakáva sa, že spočiatku bude dostupná v mestách Los Angeles, Londýne, New Yorku, San Franciscu a Tokiu. Neskôr by sa mala rozšíriť aj do ďalších častí sveta.

Novinka je rozšírením Street View, pričom túto známu funkciu posúva na novú úroveň. Pomocou detailných záberov vás dokáže vtiahnuť do atmosféry mesta, a umožní vám virtuálne ním cestovať. Vďaka tomu môžete objavovať krásy miest, (čoskoro) kdekoľvek na svete.

Aktuálne Google sprístupňuje takmer 100 leteckých pohľadov na významné destinácie, čo cestovateľom pomôže lepšie nasať atmosféru miesta ešte pred jeho navštívením. Je tak vidieť, že na zavádzaní Immersive View Google usilovne pracuje.

Immersive View:

Ešte podrobnejšie zdieľanie polohy

Druhou novinkou sú nastavenia oznámení pre priateľov a rodinu. Vďaka zdieľaniu vašej polohy budú teraz môcť vidieť, kedy ste na miesto prišli a kedy ste ho opustili. Táto funkcia bude dostupná len pre tých, ktorí zdieľali polohu s konkrétnym používateľom. Pozvaný používateľ potom bude môcť nastaviť body príchodu a odchodu. Funkcia je samozrejme dobrovoľná. Používatelia sa môžu kedykoľvek rozhodnúť, že prestanú zdieľať svoju polohu, čím sa zabezpečí ich súkromie.

Viac informácií pre cyklistov

Táto funkcia je využiteľná celoročne, ale najviac používanou bude práve počas prebiehajúcej dovolenkovej sezóny. Ocenia ju však aj tí, ktorí sa vzhľadom na rastúce ceny pohonných hmôt rozhodli do práce cestovať na bicykli. 

Pre cyklistov bude čoskoro dostupných viacero pokynov. Mapy budú zobrazovať viac podrobností, ako je nadmorská výška, automobilová doprava, schody a sklon terénu. Cyklistov dokážu pripraviť aj na typ cestnej komunikácie. Google tieto údaje zostavil za pomoci umelej inteligencie, údajov o mestách, dôveryhodných partnerov a spätnej väzby od používateľov aplikácie Mapy. 

Prvé dve novinky začínajú byť dostupné celosvetovo pre systémy iOS, Android a PC. Na tretiu novinku si budeme musieť počkať niekoľko týždňov.

mapy googleZdroj: XDA-Developers

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.