Veľký redizajn sa dostal do ďalšej fázy.

Mapy Google sú jednou z najobľúbenejších navigačných aplikácií. V jej rozhraní sa taktiež nachádza aj nespočetné množstvo funkcií, ktoré pomáhajú s objavovaním okolia. Iba nedávno sme informovali, že do aplikácie majú namierené nové funkcie založené na umelej inteligencii. Na základe dostupných informácií sme sa dozvedeli, že práve AI by mala Mapám Google priniesť celkom nový používateľský zážitok, za ktorým je potrebné hľadať Gemini. Okrem toho majú do aplikácie namierené ďalšie tri nové funkcie, vrátane pokračujúceho veľkého redizajnu jej prostredia.

Stará vs. nová verzia

Hoci redizajn bol spustený už vo februári tohto roka, tak neskôr bol stiahnutý, a jeho ďalšia fáza bola spustená v týchto dňoch. Portál 9to5google informuje, že tento prepracovaný dizajn odstraňuje niekoľko vizuálnych prvkov zobrazovaných na celú obrazovku a nahrádza ich vizuálne prívetivejšími a modernejšími hárkami, ktoré iba čiastočne prekrývajú aktívne pozadie. 

Stará vs. nová verzia

Toto riešenie je určite používateľsky prívetivejšie pre jednoduchšiu navigáciu v prostredí aplikácie, ale určite ste si aj vy všimli, že nový dizajn je do značnej miery inšpirovaný Mapami od spoločnosti Apple. Okrem tejto zmeny je inšpiráciu Mapami od Apple vidieť aj v samotných mapových podkladoch, ktoré dostali nové farby a aj celkový vizuál.

Stará vs. nová verzia

Zmieňované hárky po redizajne už nie sú obojstranné. Pravdepodobne preto, aby Google docielil čistejší dizajn prostredia Máp s hĺbkovým efektom a lepšou okamžitou ponukou zobrazovaných informácií.

Stará vs. nová verzia

Aj keď redizajn je vo veľkej miere zameraný na čistejšie používateľské prostredie, tak jednou z najdôležitejších zmien je aj redizajn pri zadávaní trasy. V hornej časti obrazovky sú zobrazené iba polia pre miesto štartu a cieľa. Okrem zmenšenia tejto ponuky sa možnosti jazdy, verejnej dopravy, chôdze, volania a bicyklovania presunuli do spodnej časti pre ich lepšiu dostupnosť.

Stará vs. nová verzia

Majte na pamäti, že tento redizajn nie je zatiaľ dostupný pre všetky účty. Vyššie spomenuté novinky sa síce začali objavovať v aplikácii pre Android od verzie 11.127.x, ale aktualizácia prebieha na strane servera, čiže nie je naviazaná na konkrétnu verziu aplikácie.

Širšia dostupnosť nového dizajnu Máp Google pre Android sa očakáva v najbližších týždňoch. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.