Tento rok nie je núdza o nebezpečné poveternostné udalosti a požiare.

Preto je veľmi prínosné, pokiaľ budeme mať poruke aktuálne informácie o tom, čo sa deje v našom bezprostrednom okolí, aby sme zostali v bezpečí. Google na výročnom podujatí Search On informoval o viacerých novinkách. Nezabudlo sa ani na aplikáciu Mapy, ktorá okrem iných funkcií získavajú “vrstvu”, ktorá bude užitočná predovšetkým v období požiarov.

Na základe minuloročných požiarov pridáva Google do aplikácie Mapy novú vrstvu, ktorá má obsahovať údaje o všetkých prebiehajúcich požiaroch v danej oblasti. Po sprístupnení funkcie bude možné na označený požiar kliknúť a získať všetky potrebné informácie o požiari, kontaktoch alebo prípadnej evakuácii.

Okrem toho bude spoločnosť aktualizovať zoznam každého požiaru s informáciami o jeho rozsahu a vyhorených hektároch, pričom každú aktualizáciu označí časovou značkou, aby boli všetky informácie aktuálne. Na zobrazenie aktualizovaných údajov pomocou tejto novej vrstvy bude musieť byť používateľ pripojený do internetu.

Tento dodatok je najnovším krokom spoločnosti Google, ktorá sa opäť zameriava na bezpečnosť pri požiaroch. Keďže bezpečnosť používateľov je dôležitá, Google nestráca čas a prináša túto vrstvu používateľom. 

Vrstva bude v priebehu niekoľkých dní dostupná pre Android, pričom iOS a počítače prídu na rad v priebehu októbra.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.