Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vône z grilu sa už nesú éterom nejeden piatok. Sezóna začala. Z dvorov sa ozýva hudba i smiech a noci sú stále mladšie. Šéfovia či šéfky grilu to majú, v rámci večera, najťažšie. Dostalo sa im totiž tej cti, zabezpečiť hosťom čo to do žalúdka a vytvoriť im pravý gurmánsky zážitok. Prinášame im preto niekoľko inšpiratívnych typov z Kuchyne Lidla, vďaka ktorým bude grilovanie ešte lepšie.

Nie je žiadnou novinkou, že grilovanie, táboráky a dlhé noci pod hviezdami, majú neopísateľnú magickú  moc už od nepamäti. Treba sa na ne ale cez to všetko poriadne pripraviť. Spísať playlist, zostaviť menu, pozvať hostí.

Kam po suroviny?

Všetky ich nájdete pod jednou strechou v rámci privátnej značky Grill & Fun v Lidli. Špekáčiky, slaninu, mäso, párky či rôzne druhy syrov s omáčkami, ale aj vždy čerstvú zeleninu i chrumkavé pečivo, teraz nájdete naprieč predajňami. V Lidl e-shope si zase môžete doplniť zásoby aj k vybaveniu. Grily, ktoré viete premiestňovať na zaujímavé rooftopy s výhľadmi, čo nikdy neomrzia, servírovacie sety alebo dokonca aj slnečníky, aby ste si nezarobila na úpal hlavy. To všetko a ešte oveľa viac čaká len a len na vás.

Tipy od Marcela Ihnačáka

Šéfkuchár Kuchyne Lidla – Marcel Ihnačák zvýraznil niekoľko najdôležitejších vecí: „K dôležitým bodom v duchu grill&fun patrí určite marinovanie mäsa. To je základ úspechu. Osobne uprednostňujem takzvaný stredomorský – meditariánsky štýl. O čo ide? O prepojenie kvalitného panenského olivového oleja, soli, korenia s pestrou skladbou byliniek. Takéto kombo dodá mäsu lahodnú chuť. Z byliniek môžete siahnuť napríklad po tymiane, rozmaríne, cesnaku, ale aj iných. Všetkého však s mierou. Obľube sa tešia i paprikové marinády. Nezabudnite, že najlepšie urobíte, ak si vyhradíte čas pred dňom D a naložíte si všetko vopred. Dôvod je jednoduchý – všetko sa krásne spojí.“ Podľa slov Marcela, si niektorí lámu hlavu nad tým, ako zistiť, že mäso už je naozaj hotové. Má na to niekoľko trikov. Mäso by malo byť pružné. V prípade, že je ešte surové a pichneme doň trochu prstom, ostane tam jamka. „Niekto to rieši teplomerom, no k uvoľnenej atmosfére netreba špeciálne vybavenie a zbytočné zdržovanie. Vystačíte si so základnou výbavou, ku ktorej patria: kliešte, vidlička a samozrejme, kvalitný ostrý nôž,“ dodal.

Radi by ste svoje grilovacie menu nejako ozvláštnili? Nazrite do kuchynalidla.sk a inšpirujte sa. Presné postupy a tipy od najlepších nájdete napríklad k šťavnatým hovädzím fašírkam s bryndzovým dipom, ktoré zvládnete pripraviť do pol hodinky, za ten istý čas stihnete aj bezlepkový variant – pražmu na grile s kapiou, so cherry paradajkami a balzamikom. Marcel spolu s cukrárkou Veronikou Bušovou vám poradia aj ako na grilovaný halloumi s prosciuttom a marhuľovým čatní v brioške. 

Značky: