Pri oslave 12. narodením Facebooku CEO Mark Zuckerberg prezradil svoje plány. Podľa USA Today by sa do tejto sociálnej siete malo zapojiť 60 % populácie na tejto planéte. 

Podľa Zuckerberga je cieľom nadviazať vzťahy a priateľstvo medzi väčšinou ľudstva na Zemi. CEO Facebooku spomenul aj iniciatívu Internet.org, ktorá by mala zastrešovať celý svet. V niektorých krajinách je však táto sociálna sieť zakázaná, dosť problematicky sa k nej dostanete v kontinentálnej Číne, problémy s ňou má India aj Egypt.

InternetOrg_nowat

Facebook plánuje priniesť internet do utečeneckých táborov a už aj vyvíja drony poháňané slnečnou energiou, ktoré by sa mali postarať o pokrytie zatiaľ bielych miest na mape internetu.  Aj keď sa to zdá na prvý pohľad ako bláznivý nápad, Facebook a Zuckerberg majú šancu tieto cieľ dosiahnuť. Počet ľudí zapojených do tejto siete neustále narastá a Facebookové priateľstvo sa stalo plne akceptovanou časťou medziľudských vzťahov.

Zdroj: USA Today

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.