Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Mastercard oznámila vytvorenie novej iniciatívy Accelerate, určenej na podporu rastu začínajúcich firiem v rýchlo sa rozvíjajúcom odbore fintech.

Touto iniciatívou chce Mastercard podporovať ambície fintech firiem pomocou odborných opatrení prispôsobených na mieru, vrátane sprístupnenia znalostí, nástrojov, technológií a investícií zameraných na inovácie. Platforma Accelerate bude fungovať súbežne s úspešným programom Start Path a povedie k rozšíreniu a prehĺbeniu vzájomnej spolupráce medzi spoločnosťou Mastercard a fintechovými firmami, vrátane budúcej generácie digitálnych bánk.

Podpora zo strany spoločnosti Mastercard zahŕňa prístup k licenčným špecialistom na podporu rozšírenia trhu, prístup k odborným znalostiam správy účtov, smerujúcim k urýchleniu rastu, či jedinečnú možnosť napojenia sa na komplexné prostriedky spracovania transakcií. Poskytované zdroje obsahujú poradenstvo zo strany Mastercard Advisors na podporu in-market transakcií, rozbory dát aj analytickú podporu. Program taktiež zahŕňa trhové zdroje dostupné pre súvisiace strategické investície a splnenie požiadaviek na zaistenie v rannej fáze rozvoja.

Vytvorenie tejto iniciatívy je ďalším krokom našej dlhodobej snahy pôsobiť ako partner vybraných fintechových firiem z celého sveta,“ uviedla podpredsedníčka predstavenstva spoločnosti Mastercard Ann Cairns. „Komunita fintechových spoločností tvorí po celom svete jeden z najaktívnejších a najrýchlejšie sa rozvíjajúcich odborov a spoločnosť Mastercard je pripravená týmto dynamickým firmám pomôcť naplno využiť všetok ich potenciál. Spoločnosť Mastercard sa so svojou viac ako päťdesiatročnou skúsenosťou v podpore rastu sektoru finančných služieb nachádza v jedinečnom postavení a môže tak poskytnúť platformu, ktorá dokáže fintechové firmy posúvať dopredu na ich stále ambicióznejších rastových trajektóriách,“ dodala.

Spoločnosť Mastercard sa venuje spolupráci s odborom fintech už mnoho rokov a vytvorila partnerstvá s priekopníkmi, z ktorých sa medzitým stali celosvetové značky. Spoločnosť Mastercard v súčasnej dobe podporuje iba v Európe viac ako 30 nastupujúcich a už zavedených digitálnych bankových inštitúcii. Prieskumy spoločnosti Mastercard jednoznačne ukazujú, že spotrebitelia využívajú služby digitálnych bánk stále častejšie a kladú na tieto banky stále väčšie nároky. Príležitosti, aké trh ponúka ambicióznym firmám v odbore digitálneho bankovníctva a fintech sú zrejmé a spoločnosť Mastercard je pripravená týmto firmám pomôcť ich šancu adekvátne využiť.

Značky: