Oprava problémov s aktiváciou Windows 10 sa paradoxne nepodarila.

Problémy môžu mať používatelia s nainštalovanou kumulatívnou záplatou označenou ako KB4598291. Pri pokuse o aktivovanie operačného systému zobrazuje chybu 0xc004c003. Ide o aktualizáciu, ktorá patrí medzi tzv. preview či po našom ukážku aktualizácie a je začlenená do skupiny C v rámci dôležitosti záplat. Téme sa venoval server MSPoweruser.

Nie je teda nevyhnutné, aby si ju používatelia inštalovali v tomto štádiu. Pokiaľ im systém funguje správne, aktualizácie typu C nemusia vždy priniesť želaný účinok. Tento raz sa do Microsoftu naozaj nepodarilo. Najmä z dôvodu, že práve táto mala odstraňovať iné problémy s aktiváciou Windows.

Podľa výrobcu systému môže problém nastať pri pokuse o aktiváciu pomocou digitálneho produktového kľúča OEM Activation 3.0. Chyba nastáva, keď sa komponent licenčného kódu pokúša získať prístup k podregistru registra bez oprávnenia. Odmietnutie spôsobuje, že produktový kľúč nie je správne extrahovaný.

Riešenie nie je komplikované a používatelia by mali túto aktualizáciu odinštalovať ak majú tieto problémy a už ju majú v systéme. Ostatní, ak nemajú špecifické dôvody pre jej prítomnosť v systéme, by mali ešte počkať a túto záplatu do systému nepridávať.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Ako opraviť prihlásenie do Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.