Toto je hlavne odolný telefón.

Svoje charakteristické pomenovanie má už v názve. Graficky má veľmi efektne navrhnutý systém. Animácie a jemné prechody by sme zrušili. Sú to také hračky, ktoré skôr zdržujú. Telefón má certifikáciu IP67, takže prežije dočasne ponorenie do vody. Podporuje dve SIM karty a na zadnej strane má LED blesk s 2 Mpx fotoaparátom.

Konštrukčne je podobný iným odolným telefónom. Zadný kryt batérie a kariet je istený dvomi skrutkami. Celá konštrukcia je takisto zosilnená skrutkami. Ide najmä o certifikáciu odolnosti voči vode. Celkovo desať skrutiek tak chráni telefón pred malými časticami, ktoré by do neho mohli vniknúť. LED svetlo má na hornej hrane pod ochranným sklom. Spodné konektory microUSB a audio jack sú chránené odnímateľným krytom.

Plastové tlačidlá sú presne a dostatočne podsvietené a telefón sa s nimi dobre ovláda. Kurzorový kríž mohol byť aj väčší. Lepšie sa bude ovládať s holými rukami, v rukaviciach to nebude príliš spoľahlivé. To aj napriek tomu, že má všetky tlačidlá vypuklé.

Systém nie je celkom dobre preložený. Napríklad hneď na úvodnej obrazovke sú pôvodné anglické názvy pre vstup do kontaktov, takisto menu pre SMS správy zostalo v angličtine. Budete tak mať doslova multijazykové prostredie. Na jednej ikone slovenčina, hneď vedľa zase anglický popis.

Telefón má však všetko, čo od pokročilého modelu očakávate. Teda funkcie na prácu a organizovanie času, poznámky, internetový prehliadač, stopky, prevodník mien alebo prehliadač jednoduchých webových stránok.

Cena: 69 €
Zapožičal: MaxCom

Verdikt

MAXCOM Strong MM916 je jasný adept do náročnejších podmienok. Netvrdíme, že prežije všetko, ale vydrží spomedzi testovaných najviac. Škoda, že nemá väčšie tlačidlá, lepšie by sa ovládal v rukaviciach.

Parametre telefónu:

Model telefónuMAXCOM Strong MM916 
Formát SIM kartyDual SIM
Displej2,4″, 262 000 farieb / 240 × 320
Regulácia podsvieteniaáno, manuálna
Slot na pamäťovú kartumicroSD do 32 GB
Bluetooth, USBáno, áno
Dátová sieťQuadBand, 3G
Fotoaparát2 MPx
Počet kontaktov500
LED svetlo / audio konektoráno, áno
Akumulátor [mAh]1400
Pohotovostný režim [hod]360
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]128 × 60 × 15 / 124
ZapožičalMaxCom
Cena [EUR s DPH]69

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017 ako súčasť väčšieho testu telefónov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

MAXCOM Classic MM238 3G: Spoľahlivý služobný telefón s klávesnicou

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.