Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Apple Pay ponúka jednoduchý, bezpečný a pohodlný spôsob platenia

mBank, digitálna banka v oblasti internetového a mobilného bankovníctva od dnes prináša svojim klientom možnosť platby cez službu Apple Pay. Tá transformuje mobilné platby jednoduchým a bezpečným spôsobom. Používatelia a klienti mBank tak môžu zaplatiť rýchlo a pohodlne už dnes. 

Apple Pay sa nastavuje jednoducho a užívatelia budú aj naďalej získavať všetky odmeny a výhody, ktoré ponúkajú kreditné a debetné karty.

Bezpečnosť a súkromie sú základom Apple Pay. Ak používate kreditnú alebo debetnú kartu s Apple Pay, skutočné čísla kariet nie sú uložené v zariadení ani na serveroch Apple. Namiesto toho je v bezpečnostnom prvku zariadenia (Secure Element) priradené, šifrované a bezpečne uložené jedinečné číslo účtu (Device Account Number). Každá transakcia je autorizovaná jednorazovým jedinečným dynamickým bezpečnostným kódom.

„mBank patrí medzi lídrov v oblasti mobilného bankovníctva na Slovensku a je preto prirodzené, že je jednou z prvých, ktoré svojim klientom dnes prinášajú Apple Pay. Začať používať Apple Pay je veľmi jednoduché – stačí mať účet mKonto v mBank, nainštalovanú mobilnú aplikáciu v iOS zariadení a aktívnu platobnú kartu,“ hovorí riaditeľ mBank na Slovensku Robert Chrištof.

„Dnes so spoločnosťou Apple a mBank spúšťame jedinečnú platobnú službu Apple Pay. Na Slovensku je vydaných viac ako 5 miliónov bezkontaktných platobných kariet a až 97% platobných terminálov túto technológiu podporuje. Slovenskí spotrebitelia sú veľmi otvorení technologickým inováciám, preto veríme, že veľmi pozitívne prijmú i ďalšie novinky v oblasti mobilných platieb. Veľkou výhodou Apple Pay je rýchlosť a pohodlie, rovnako i bezpečnosť transakcií, ktorú zabezpečuje tokenizačná technológia Mastercard. Tá umožňuje bezpečne prepojiť mobilné zariadenie s platobnou kartou,“ povedal Luděk Slouka, riaditeľ rozvoja produktov a inovácií Mastercard pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko.

V obchodoch s Apple Pay zaplatíte s iPhone SE, iPhone 6 a novšími verziami a Apple Watch. Online nakupovanie v aplikáciách a na webových stránkach, ktoré akceptujú Apple Pay je jednoduché s použitím Touch ID alebo len dvojklikom na bočné tlačidlo a pohľadom na váš iPhone X pre overenie pomocou Face ID. Pri využívaní Apple Pay nie je potrebné manuálne vypĺňať dlhé formuláre k účtu alebo opakovane zadávať informácie o doprave a fakturácii. Pri platbe za tovar a služby na cestách v aplikáciách alebo Safari prehliadači, Apple Pay funguje s iPhone 6 a novšími verziami, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generácia), iPad Air 2 a tiež iPad mini 3 a novšími. Môžete tiež použiť Apple Pay v Safari prehliadači na každom zariadení Mac predstavenom od roku 2012 s operačným systémom macOS Sierra a potvrdiť platbu s iPhone 6 alebo novšími verziami, Apple Watch alebo s Touch ID na novom MacBook Pro.

Pre viac informácií o Apple Pay navštívte: https://www.apple.com/apple-pay/