Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Klienti mBank nájdu v apke nové vychytávky: možnosti zobraziť si svoj majetok,  skryť zostatok a čiastky posledných transakcií na apke, skopírovanie čísla karty z apky do platobnej brány.

Digitálna  mBank sa neustále snaží vylepšovať svoju mobilnú aplikáciu. Teraz v nej klienti nájdu možnosť zobraziť si svoj majetok. V záložke Financie v prehľadnej grafickej forme vidia, koľko peňazí majú v jednotlivých produktoch vrátane sporenia a aké sú ich záväzky. Navyše si môžu pridať aj informácie o prostrediach a záväzkoch v iných bankách, aby mali skutočne kompletný prehľad. „Ide o ďalšiu z celého množstva  funkcií pre lepšiu správu financií. Už skôr sme napríklad klientom umožnili nastaviť si mesačný rozpočet, teda limit výdavkov, ktorý nechcú prekročiť. Najčastejšie si ho nastavujú na sumu 1600 EUR,“ opisuje Lukáš Kiac, vedúci oddelenia rozvoja mobilného a internetového bankovníctva mBank.

Ďalšou vychytávkou je možnosť skryť zostatok a čiastky posledných transakcií na domovskej stránke aplikácie, vďaka ktorej sa klienti nemusia obávať mobilné bankovníctvo otvoriť na verejných miestach. „Aplikácia si pamätá posledné nastavenie, takže  čiastky netreba  skrývať pri každom prihlásení. Počet užívateľov tejto funkcionality sa nám každý mesiac zvyšuje zhruba o sedem tisíc,“ opisuje Lukáš Kiac.

mBank bola prvou bankou na trhu, ktorá klientom umožnila odkryť údaje platobnej karty – jej číslo, platnosť a CVC/CVV kód – priamo v mobilnej aplikácii, čo značne uľahčilo nákupy cez internet. „Mesačne túto novinku  využíva približne 19 tisíc klientov,“ hovorí Lukáš Kiac a popisuje ďalšiu súvisiacu novinku: „Klienti už teraz nemusia číslo karty z apky do platobnej brány prepisovať, ale skopírujú ho dlhým pridržaním prsta. Vďaka tomu je zadávanie presnejšie a rýchlejšie.“

Odporúčanie mBank rodine a známym je v mobilnej aplikácii ešte jednoduchšie. Klienti majú vygenerovaný nickname, na základe ktorého môžu za odporúčanie banky získať peňažnú odmenu. V aplikácii potom vidia, koľko odporúčaní bolo úspešných a zároveň aj čiastku, akú za ne dostali.

Značky: