Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

mBank mení prístup bánk k drobným podnikateľom. Na začiatku roka predstavila novinky pri účte mKonto Business. Teraz prichádza na scénu ďalšia novinka – Podnikateľov poradca. Unikátna vzdelávacia stránka podnikateľom napríklad uľahčí zorientovať sa v byrokracii a pomôže zmierniť strach z podnikania.

mBank viac ako dva roky vykonávala hĺbkové rozhovory s desiatkami podnikateľov, cez prieskumy s bankou zdieľalo svoje názory viac ako tisíc z nich. Ako jeden zo zásadných problémov pri podnikaní mnohí spomínali administratívnu záťaž a nedostatok informácií.

„Zistili sme, že pre podnikateľov je často zdrojom všetkých informácií účtovník. Ďalej sa radí s rodinou a priateľmi. Na banky by sa obrátilo len minimum z nich,“ hovorí Martin Podolák, riaditeľ produktovej a procesnej divízie mBank Slovensko a Česká republika a pokračuje: „Chceme to zmeniť. Práve banka by mala byť pre podnikateľov partnerom. Podnikanie je náročná cesta plná výziev a prekážok, preto podávame pomocnú ruku. Pripravili sme webovú stránku Podnikateľov poradca, kde chceme malým podnikateľom poskytnúť expertízu, znalosti, tipy, triky a inšpiráciu, ako ešte viac rozbehnúť biznis.“

Podnikateľov poradca

Podnikateľov poradca bol vyvinutý na mieru začínajúcim podnikateľom, ale aj tým s už zavedenou živnosťou. Na webovej stránke nájdu odpovede na množstvo otázok, ktoré si pri podnikaní kladú. „Klienti tu nájdu dôležité rady, inšpiráciu a  informácie z oblasti daní, práva, účtovníctva, obchodu a ďalších odvetví,“ popisuje Martin Podolák.

Aktuálne stránka obsahuje viac ako 300 článkov, ktoré sú rozdelené do ôsmich kategórií a tridsiatich tematických okruhov, ďalšie texty budú pribúdať každý týždeň. Pripravuje ich dvanásť odborníkov. Okrem článkov tu nájdete aj užitočné dokumenty a slovník pojmov.

Podnikateľov poradca bude dostupný všetkým, klienti mBank sa potom môžu tešiť napríklad na výhody v podobe zľavy na konzultácie v oblasti digitalizácie podnikania.

Stránku nájdete tu: https://podnikatelovporadca.sk/

Podnikateľovho poradcu vytvorila mBank v spolupráci so Seyfor a Mastercard.

Značky: