Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ročná úroková sadzba pri mPôžičke začne na 5,89%, týkať sa bude úverov s poistením, ako aj bez poistenia. Bez poplatkov za uzavrenie, vedenie a  predčasné splatenie sa tak radí medzi cenovo najvýhodnejšie na Slovensku. Digitálna mBank predstavila aj nové poistenie schopnosti splácať pôžičku. Poistné riziká rozšírila o pozastavenie živnosti, čiastočnú invaliditu, rôzne psychické problémy či ošetrovanie člena rodiny.

Na vylepšení úverových procesov  mBank priebežne pracuje. „Dohodnutie pôžičky sme  pre klientov i neklientov zjednodušovali a digitalizovali. Poistenie schopnosti splácať pôžičku považujeme za súčasť dohodnutia úveru. Uvedomujeme si, že v dnešnej dobe je finančná stabilita pre ľudí mimoriadne dôležitá, preto sme sa aj zamerali na zásadné vylepšenie poistenia,“ hovorí Michal Hanousek, manažér divízie úverových produktov.

Poistenie schopnosti splácať pôžičku kryje klientov v prípade straty zamestnania, zrušenia a prerušenia živnosti, pracovnej neschopnosti, hospitalizácie, ošetrovania člena rodiny, invalidity II. a III. stupňa alebo úmrtia.„Nová generácia poistenia schopnosti splácať je skutočne proklientské riešenie. Silnou stránkou je dôraz na rozšírenú ochranu bez ohľadu na typ príjmu klienta, či už ide o zamestnanca alebo živnostníka. Výhodou je aj dostupnosť a rýchlosť výplaty poistného plnenia. Najnovšie sme okrem rozšírenia krytia o ďalšie životné situácie, ktoré klientom spôsobovali výpadky príjmu a problémy so  splácaním úveru, odstránili významné výluky z poistenia, aby bolo poistenie pre všetkých maximálne dostupné,“ vysvetľuje Michal Hanousek. Po uplynutí jedného roka bude poistenie kryť aj úrazy a ochorenia, z ktorých sa klient liečil pred dohodnutím poistenia. Vzťahovať sa bude aj na duševné problémy a ochorenia, napríklad depresie.

Súčasťou poistenia je aj unikátna služba – virtuálna ordinácia. Klientom a ich rodinným príslušníkom umožňuje neustálu on-line lekársku konzultáciu zdravotného stavu vrátane možnosti predpísania receptu či výmenného lístka k špecialistovi. Služba funguje 24/7 a jej súčasťou je aj pediater.

Poistenie schopnosti splácať pôžičku si klient dohodne  jednoducho on-line priamo počas žiadosti o osobnú pôžičku alebo konsolidáciu a ďalej sa nemusí o nič starať, mesačný poplatok sa strhne automaticky každý mesiac v deň splátky. mBank v zjednodušovaní úverových procesov pokračuje aj naďalej. Aktuálne k pôžičkám pripravila novú zmluvnú dokumentáciu. „Zamerali sme sa na to, aby zmluva bola jednoduchá, zrozumiteľná a bez dlhých právnických textov. Najnovšie dostanú klienti kratšiu zmluvu bez samostatných obchodných podmienok k pôžičke, pôvodnú dĺžku oboch dokumentov sme skrátili o viac než polovicu,“ dodáva  Michal Hanousek. Banka red

Značky: