mBank v poslednej dobe priniesla viacero užitočných vylepšení svojej mobilnej aplikácie.

mBank je digitálna banka a preto nie je prekvapujúce, že sa zameriava na neustále zlepšovanie svojej mobilnej aplikácie a prinášanie inovácií, ktoré sú nadštandardné v segmente bankových aplikácií. V poslednej dobe pribudli tri kľúčové novinky, ktoré ocenia budúci, ale aj existujúci klienti.

Založenie bezplatného účtu cez aplikáciu

Najdôležitejšou novinkou z pohľadu nových a budúcich klientov mBank je možnosť založiť si bezplatný účet mKonto ešte rýchlejšie a jednoduchšie, pomocou mobilnej aplikácie mBank. V praxi to znamená, že netreba podpisovať zmluvu osobne v pobočke alebo prostredníctvom kuriéra – stačí mať po ruke občiansky preukaz a účet si založíte kdekoľvek, iba pomocou aplikácie.

Celý proces založenia bezplatného účtu mKonto je jednoduchý a krok za krokom vás ním prevedie aplikácia mBank. Stačí zadať osobné údaje a adresu trvalého pobytu, ktorá musí byť na Slovensku. Následne prebehne overenie vašej totožnosti odfotením občianskeho preukazu, vašej tváre a natočením dvoch krátkych videí.

Podpis zmluvy sa zrealizuje prostredníctvom unikátneho SMS kódu, pričom zmluvu si môžete počas vypĺňania stiahnuť do telefónu a dôkladne si ju prečítať. Účet je po skončení celého procesu prístupný ešte v ten istý alebo najbližší pracovný deň. Vďaka funkcionalite Odkrytie údajov na karte nemusíte čakať na doručenie plastovej karty a váš účet môžete začať využívať naplno hneď pomocou karty v mobile. Platby tak zrealizujete ešte jednoduchšie a komfortnejšie.

Účet mKonto ponúka viacero výhod – je zadarmo bez akýkoľvek podmienok a zbytočných poplatkov, pričom ponúka aj bezplatné výbery zo všetkých bankomatov na Slovensku i v zahraničí v prípade výberu vo výške 70 eur, resp. v ekvivalentnej výške v cudzej mene.

Zdarma sú aj všetky prichádzajúce a odchádzajúce platby, trvalé príkazy a inkasá. Vedenie karty je zadarmo, pokiaľ ňou mesačne zaplatíte aspoň 70 eur.

mBank

Aplikácia mBank. Zdroj: mBank

Ochrana pred nežiadúcimi poplatkami (nielen) v zahraničí

mBank ponúka aj dve unikátne funkcie, ktoré vás ochránia pred nežiadúcimi poplatkami pri výbere peňazí z bankomatov s tzv. surcharge poplatkom, resp. pri tzv. DCC transakciách.

S bankomatmi s tzv. surcharge poplatkom sa môžete stretnúť pri výbere hotovosti z bankomatu cudzej banky. Tá si môže za výber peňazí účtovať poplatok a na túto skutočnosť nemusíte byť vždy dostatočne upozornený, prípadne môžete túto informáciu prehliadnuť.

mBank však v rámci svojej mobilnej aplikácie umožňuje nastaviť si, aby sa automaticky zamietli výbery z bankomatov, ktoré si za výber hotovosti účtujú poplatok.

Pomocou mobilnej aplikácie mBank je možné zablokovať aj tzv. DCC transakcie. Službu s názvom Dynamic Currency Conversion (DCC) obvykle ponúkajú prevádzkovatelia bankomatu či terminálu v inej mene, ako je mena vašej platobnej karty. Najčastejšie sa s DCC transakciami môžete stretnúť v zahraničí.

Pri výbere hotovosti alebo platbe kartou dostanete v takomto prípade na výber medzi zaúčtovaním transakcie v lokálnej mene (prevod do EUR následne vykoná samotná banka) alebo okamžitým zúčtovaním v EUR cez DCC. V prípade zúčtovania cez DCC sa aplikuje výmenný kurz, ktorý si stanovuje samotný prevádzkovateľ a s vysokou pravdepodobnosťou býva nevýhodnejší ako kurz banky, ktorá kartu vydala a to až o 15%.

mBank blokovanie výberov z bankomatov s poplatkom

Zdroj: mBank

Prečítajte si aj:

Novinka v mBank: Platby môžete odteraz autorizovať mobilnou aplikáciou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit