mBank spustila možnosť založiť si bezplatný účet mKonto ešte rýchlejšie a jednoduchšie.

Ak si budete chcieť otvoriť účet v mBank, už nemusíte podpisovať zmluvu osobne v pobočke či prostredníctvom kuriéra. Odteraz si vystačíte s mobilnou aplikáciou vo vašom smartfóne a občianskym preukazom. Aplikácia vás celým procesom prevedie a o všetkom vás bude informovať.

Po nainštalovaní mobilnej aplikácie mBank stačí vyplniť žiadosť o založenie nového účtu – zadáte svoje osobné údaje vrátane adresy trvalého pobytu, ktorá musí byť na Slovensku. Po výbere platobnej karty a preferencií k účtu vás aplikácia vyzve, aby ste odfotili a natočili svoj občiansky preukaz, odfotili samého seba a natočili dve krátke videá podľa inštrukcií. Tento krok slúži na dôsledné overenie totožnosti klienta.

Počas vypĺňania žiadosti máte možnosť stiahnuť si zmluvu priamo do svojho telefónu a ešte pred podpisom si ju dôkladne prečítať. Podpis zmluvy sa zrealizuje prostredníctvom unikátneho SMS kódu, ktorý zadáte do aplikácie. Následne sa dokončí overovací proces a banka vám v krátkom čase pošle informáciu, že váš účet je prístupný. Obvykle to je ešte v ten istý alebo najbližší pracovný deň. O všetkých ďalších krokoch vás bude banka informovať v aplikácii a zmluvu dostanete na svoju emailovú adresu.

Zdroj: mBank

Prečítajte si aj:

Novinka v mBank: Platby môžete odteraz autorizovať mobilnou aplikáciou

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit